3453 дня назадЕвгений

Добрый вечер! Хотел бы узнать у Вас информацию о начислениях пенсий для лиц проживающих в зоне АТО. В последние дни появилась информация, что пенсии для людей проживающих в зоне АТО будет начисляться только в случае их регистрации как временных переселенцев на территории Украины. У меня три вопроса: каким образом я должен зарегистрироваться на территории Украины как временный переселенец, смогу ли я в этом случае получать материальную помощь в размере 800 грн. и какой Закон оговаривает или регламентирует именно этот порядок начисления пенсий? Спасибо! С уважением! Евгений.

Добрый вечер! Ваш вопрос регламентируется ЗУ ""Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", но о еще не подписан Президентом, поэтому пока, что не действует.

Ответ на 1 вопрос:

Стаття 4. Облік внутрішньо переміщених осіб 1. Факт внутрішнього переміщення підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

  1. Для отримання довідки внутрішньо переміщена особа має звернутися до структурного підрозділу місцевої державної адміністрації з питань соціального захисту населення за місцем фактичного проживання із заявою про отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
  2. Заява подається особисто, а дітьми, дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування та недієздатними або обмежено дієздатними особами через законного представника (далі - заявник). У випадку відсутності законного представника у дітей-сиріт, або дітей позбавлених батьківського піклування, або якщо діти прибувають без супроводження, таку заяву від їх імені подають органи опіки та піклування, що розташовані за місцем виявлення таких дітей. Заява підписується заявником або його законним представником, які дають згоду на обробку, використання, зберігання їх персональних даних та персональних даних осіб, законними представниками яких вони є.

  3. Заява повинна містити таку інформацію про заявника: прізвище, ім'я, по-батькові; громадянство; дата та місце народження; стать; відомості про неповнолітніх внутрішньо переміщених осіб, які прибули разом з ним (у разі необхідності); відомості про зареєстроване та фактичне місце проживання; адреса, за якою з особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону; обставини, що спричинили внутрішнє переміщення; декларацію особи про непричетність такої особи до скоєння злочинів або співучасті у злочинах; відомості про житлові, соціальні, медичні, освітні та інші потреби; згоду на обробку персональних даних відповідно до Закону України "Про захист персональних даних".

  4. Разом із заявою заявник - громадянин України подає: громадянин України - документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України; у разі наявності - документ, що підтверджує факт проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення з обставинами, визначеними статтею 1 цього Закону (документ, що підтверджує громадянство України, посвідчує особу чи її спеціальний статус з відміткою про реєстрацію місця проживання, військовий квиток з відомостями про проходження військової служби, трудова книжка із записами про здійснення трудової діяльності, документ, що підтверджує право власності на нерухоме майно); діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, - свідоцтво про народження у разі необхідності. У разі подачі заяви законним представником додатково подаються: документ, що посвідчує особу законного представника; документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, крім випадків, коли законними представниками є батьки (усиновлювачі).
  5. Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (далі - довідка) видається структурним підрозділом місцевої державної адміністрації з питань соціального захисту населення в день подання заяви, підписується та засвідчується уповноваженою посадовою особою цього структурного підрозділу, без сплати будь яких платежів та зборів, включаючи як першу видачу такої довідки, так і у випадках повторної її видачі у випадку втрати, пошкодження або з метою проводження її дії. Термін дії такої довідки становить шість місяців з моменту її видачі. У випадку продовження дії обставин, що визначені у статті 1 цього Закону, термін дії такої довідки може бути продовжено на наступні 6 місяців, для чого внутрішньо переміщена особа має повторно звернутись за фактичним місцем свого проживання до відповідного структурного підрозділу відповідної місцевої державної адміністрації з питань соціального захисту населення.
  6. З метою належної організації роботи з внутрішньо переміщеними особами та здійснення перевірки наданої інформації, структурні підрозділи місцевої державної адміністрації з питань соціального захисту населення, взаємодіють в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, з центральними та місцевими органами виконавчої влади з урахуванням вимог Закону України "Про захист персональних даних".
  7. Порядок збору та обробки даних, оформлення і видачі довідки та форма її зразку затверджуються Кабінетом Міністрів України. До довідки вноситься така інформація: номер довідки, дата її видачі та назва органу, що її видав; прізвище, ім'я, по-батькові заявника; дата та місце народження заявника; стать заявника; відомості про зареєстроване та фактичне місце проживання заявника.

Ответ на 3 вопрос: Стаття 7. Забезпечення реалізації прав зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб на зайнятість, пенсійне забезпечення, загальнообов'язкове державне соціальне страхування, соціальні послуги, освіту

  1. Громадянин пенсійного віку, особа з каліцтвом чи інвалідністю, дитина-інвалід та інша особа, яка перебуває у складних життєвих обставинах, яких зареєстровано внутрішньо переміщеними особами, мають право на отримання соціальних послуг відповідно до законодавства України за місцем реєстрації фактичного проживання такої внутрішньо переміщеної особи.

Вот здесь об регистрации (Стаття 5. Реєстрація місця проживання внутрішньо переміщеної особи 1. Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місця проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених статтею 1 цього Закону. 2. Територіальний підрозділ центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції) України проставляє у довідці про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відмітку про реєстрацію місця проживання, в якій зазначається: 1) адреса фактичного проживання, за якою внутрішньо переміщеній особі може бути вручено офіційна кореспонденція (місце фактичного проживання); або 2) адреса структурного підрозділу місцевої державної адміністрації з питань соціального захисту населення; або 3) адреса територіальний підрозділ центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції) України. При цьому відмітка про реєстрацію місця проживання внутрішньо переміщеної особи не вносяться до її паспортного документу. 3. У випадку зміни фактичного місця проживання внутрішньо переміщення особа повідомляє про це у найближчий територіальний підрозділ центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції) України протягом 10 днів. 4. Уповноважена особа територіального підрозділу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції) України вносить відомості про фактичне місце проживання внутрішньо переміщеної особи до Єдиного державного реєстру внутрішньо переміщених осіб. 5. Реєстрація або перереєстрація місця проживання внутрішньо переміщеної особи здійснюється територіальними підрозділами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції) України є безкоштовною та не передбачає сплати суми державного мита, інших платежів та зборів. 6. Органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування України, їх посадові та службові особи, підприємства, установи та організації будь-яких організаційно-правових форм чи відносин власності, для забезпечення реєстрації та надання місця проживання внутрішньо переміщеної особи, крім паспортного документу, не вправі вимагати довідки, або будь-які інші документи, що мають видаватися на території, яку внутрішньо переміщена особа покинула. У випадку необхідності перевірки окремих відомостей про особу, органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування України, їх посадові та службові особи мають право безоплатно користуватись відомостями відповідних державних реєстрів (в тому числі - з Державного реєстру виборців), а у випадку обробки персональних даних про таких осіб після отримання від них заяв про згоду на доступ та обробку персональних даних, відповідно до положень Закону України "Про захист персональних даних".)

Что качается Вашего 2 вопроса, пока ответить не могу

Напоминаю, что все выше изложенные ответы на основе проекта Закону Украины "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", который был принят 20.10.2014 года, но еще не подписан Президентом, и соответственно не набрал законной силы.

Аноним

А ГДЕ ВЗЯТЬ ДЕНЬГИ НА ЖИЛЬЕ ИЛИ БРОСИТЬ СВОЙ ДОМ И БОЖЕВАТЬТ , ЧТОБЫ ОТДАЛИ СВОЮ ЗАРАБОТАНУЮ ПЕНСИЮ СЫТЫЙ ГОЛОДНОГО НЕ ПОЙМЕТ

Аноним

ну д надо жильте снимать а за что за 800 грн что ли бессовестные все издеваюбтся

Аноним

ну д надо жильте снимать а за что за 800 грн что ли бессовестные все издеваюбтся

Аноним

ну д надо жильте снимать а за что за 800 грн что ли бессовестные все издеваюбтся

Аноним

ну д надо жильте снимать а за что за 800 грн что ли бессовестные все издеваюбтся

Аноним

ну д надо жильте снимать а за что за 800 грн что ли бессовестные все издеваюбтся

Аноним

ну д надо жильте снимать а за что за 800 грн что ли бессовестные все издеваюбтся

Аноним

не правильно надо пенсии платить людм старые умирают без денег

Аноним

не правильно надо пенсии платить людм старые умирают без денег

Аноним

не правильно надо пенсии платить людм старые умирают без денег

Аноним

не правильно надо пенсии платить людм старые умирают без денег

максим

ВОРЫ ПОЗОРНЫЕ!!! ПУСТЬ СУКИ СЕБЕ ЗАРПЛАТЫ И ВСЕ ВЫПЛАТЫ ОСТАНОВЯТ, ПОСМОТРИМ СКОЛЬКО ПРОТЯНУТ ВОЛКИ ПОЗОРНЫЕ!!!КУДА МИР СМОТРИТ ,ТУТ ВЕДЬ ЯВНЫЙ ГЕНОЦИД !!!!!?

Аноним

Докатились решили за счет пенсионеров поплнить казну , УСТТРОИЛЫ ГЕНОЦИД УКРАИНЦАМ ПРИХВОСТНИ АМЕРЕКАНСКИЕ .

Сколько пафоса и гнева, вот бы еще русский язык выучить... :)

Аноним

Нет правды и не будет

При написании ответа используется разметка Markdown.