3450 дней назадЮрій

Доброго дня! Підскажіть будь-ласка чи можливо зняти судимість після строків її погашення щоб у базі УІАЗ небуло судимості, так як наданий момен мене неберуть на роботу( ст.309 ККУ ч.1 - штраф 1000грв. якщо можна опишіть будь-ласка процес(куди і з чим йти).

Аноним

визначте за фізичну юкарр києва розташоване коло швейцарія

Настя

Добрий день! Перш за все зазначу, що поняття "погашення судимості" та "зняття судимості" є різними. Зняти судимість після її погашення неможливо, оскільки вона вже автоматично припинена виконання порушником покарання. Після погашення судимості особа вважається такою, що її немає. Зняття є судимості здійснюється достроково і тільки постановою суду. По-друге, для оформлення на роботі Вам необхідно отримати довідку про відсутність судимості. Для цього Вам слід звернутися до Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення МВС, інформаційнихпідрозділів ГУМВС, УМВС України в областях та місті Києві або нформаційних підрозділів районних управлінь МВС України за місцем проживання.Це так звані Управління Інформаційно-Аналітичного Забезпечення (далі УІАЗ) УМВС України. Ви звертаєтеся до УІАЗ із запитом на отримання відомостей про відсутність.Також при зверненні необхідно мати із собою наступні документи: -Паспорт громадянина України; -Ідентифікаційний код; *Деякі підрозділи вимагають додатково свідоцтво про народження

Згідно статті 16 Закону "Про захист персональних даних" запит задовольняється протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження, а в разі відсутності необхідності проведення додаткових перевірок – протягом 10 діб. Крім того, інформацію щодо отримання громадянами довідок про відсутність або наявність судимості в інформаційних підрозділах ОВС розміщено на сайтах територіальних органів МВС.

Зразок запиту та інша інформація за наступним посиланням: http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/736798

При написании ответа используется разметка Markdown.