3450 дней назадКонстантин

Здравствуйте, я директор ТОВ, имею там 50%. На 4 групе налогооблажения, не НДС ТОВ пренадлежит нежитловое здание. Могу я здать его себе в аренду или договором ссуды, как физ лицу предпринимателю, если нахожуть на 2 групе налогооблажения? И как это сделать? Спасибо!

Ольга, "Успех за нами"

Нужно смотреть уставные документы ТОВ. Если по уставу вопрос о передачи имущества должен решаться на сборах учредителей, то вы должны провести эти сборы. решение оформить в виде протокола и потом заключать договор. Если вопрос о передачи имущества по уставу вы можете принимать самостоятельно как директора - тогда сразу заключайте между собой и ТОВ договор аренды.

розібратись тут потрібно не лише з точки зору оподаткування, а й щодо укладення договору ФОП з таким - то прізвищем та ТОВ в особі цієї ж людини. Я не раджу укладати подібні договори.

Сергій (098)150-41-47

Укладає договори ТОВ, а ось підписувати від її імені може не лише директор, а й інша особа, якій надані такі повноваження, наприклад згідно довіреності.

Григорія спосіб є варіантом, але повноваження краще щоб надавав не директор, а збори учасників, наприклад, якщо Статут визначає таку можливість

Константин

А якщо на підприємстві працює один директор - він же Засновник і бухгалтер. Кому тоді виписати довіреність?

У Вас питання з реальної ситуації ? Адже, цікаве підприємство, що веде діяльність без жодного співробітника, податкова збільшує свою увагу до таких осіб, ухилення від сплати податків, неоформлені співробітники і тд.

Константин

Реальна ситуація. Діяльність: здача в оренду приміщень,3-5 накладний-рахунків на рік.

Варіанти є завжди, фіз. особа власник може не особисто підписувати...

Константин

А якщо на підприємстві працює один директор - він же Засновник і бухгалтер. Кому тоді виписати довіреність?

Я ж вказала, можна розглядати з іншого боку, власник - фіз. особа може залучити якусь третю особу, яка підпише договір з ТОВ, де директор по суті і є той самий власник, хоч візуально це буде виглядати хоч якось.

При написании ответа используется разметка Markdown.