3445 дней назадІван

Добрий день! Потребую допомоги. В мене така ситуація. Я працював офіційно на фірмі. Влаштувався під час навчання в літні місяці. Трудову книжку завели, зробили перший запис. Далі - звільнився і продовжив навчання. Після закінчення ВНЗ запис у трудову про період навчання зроблений не був. Період навчання: 2004-209.рр. На наступному офіційномі місці роботу запис про навчання також не зробили. Лише записи про прийом та звільнення. Чи потрібно і хто має робити зараз запис про навчання в ВНЗ? До кого звернутися першочергово? Чим загрожує відсутність подібного запису?

З цього приводу Міністерство праці та соціальної політики України

у своєму листі від 22.03.2006 р. N 1993/0/14-06/13 висловило думку, що за відсутності запису про час навчання у вищому навчальному закладі у трудовій книжці працівника (зокрема, і у зв'язку з неможливістю його внесення враховуючи відсутність на момент прийняття на роботу відповідного документа про освіту) даний період може бути підтверджений дипломом, довідками та іншими документами, що видані на підставі архівних даних і містять відомості про період навчання (пункт 8 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.93 р. N 637).

Тобто, наразі, при оформленні студента, який навчається за денною формою навчання, йому має бути оформлена трудова книжка без пред’явлення документа про навчання. Такий документ, а також запис про період навчання, робиться відповідною особою після закінчення навчання та отримання диплому.

Іван

Запис про навчання у ВНЗ вчасно не зроблений. Чи є можливість проставити його "заднім числом"? Чи є така необхідність? Чим загрожує відсутність його в трудовій книжці, на що це може вплинути?

При написании ответа используется разметка Markdown.