3434 дня назадАноним

Я прописаний в приватному будинку, після смерті батька будинок ще не переоформився на іншого власника, у паспортному столі вимагають окрім будинкової книги договір купівлі-продажу, а його, через конфлікт родичі не віддають, чи можна прописати новонароджену дитину без цього договору лише за наявності будинкової книги?

можете спробувати....

Аноним (автор вопроса)

Якщо не вийде, чи є ще які варіанти щоб приписати дитину без цього договору?

навіть якщо батько не є власником житла, але прописаний у квартирі (будинку), то прописати дитину (неповнолітнього, тобто до 18 років) у цю квартиру (будинок) можна навіть без згоди власника. Це правило регламентовано частиною 2 статті 156 Житлового кодексу України. Для реєстрації : письмову заяву батьків про реєстрацію дитини; свідоцтво про народження дитини ; квитанція про сплату державного мита або документ про звільнення від його сплати (згідно з підпунктом м) пункту 6 Декрету КМУ «Про державне мито» розмір мита, що підлягає сплаті, становить 0 грн 85 коп.); у разі, якщо батьки дитини зареєстровані (прописані) окремо, то, щоб уникнути подвійної реєстрації дитини, другий з батьків повинен надати довідку зі «свого» ЖЕКу про те, що за даною адресою дитина не зареєстрована; у разі, якщо батьки дитини зареєстровані (прописані ) окремо, то від другого з батьків потрібно письмову заяву про те , що він не заперечує проти реєстрації дитини за адресою першого з батьків

Аноним (автор вопроса)

Дякую за відповідь

Анна

Если в доме два владельца, и один из них в отьезде, может ли второй владелец дома приписать кого либо без ведома второго?

Стаття 358. Здійснення права спільної часткової власності

Право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою.

Юлия Рыбка

Кого-либо - нет, не может. Если речь идет о ребенке, то на вселение детей к родителям согласие владельцев (совладельцев) не требуется.

Анна

Спасибо.

Наталя

Добрий день, підкажіть в мене будинок в кредиті в Приватбанку, всі документи та будинкова в банку,мені скоро народжувати, як приписати малюка?

При написании ответа используется разметка Markdown.