3424 дня назадолександр

донці 9 років однокласник розбив моб. телефон штовхнувши її на перерві і вибив у неї з руки телефон, донька поскаржилась вчительці. Зателефонувавши батькам вони мені сказали не слід давати дітям у школу телефон і за те що їх син штовхнув мою дочку і в неї побився телефон вони його ремонтувати не будуть і порадили мені написати на нього заяву до міліції

Згідно ст.22 ч.1 ЦК України, особа, якій завдано збитків у результаті порушення її цивільного права, має право на їх відшкодування.Відповідно до ст. 1166 ЦК України, майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Відповідно до ст. 1178 ЦК України, відшкодування шкоди, завданої малолітньою особою, (яка не досягла чотирнадцяти років), відшкодовується її батьками (усиновлювачами) або опікуном чи іншою фізичною особою, яка на правових підставах здійснює виховання малолітньої особи, - якщо вони не доведуть, що шкода не є наслідком несумлінного здійснення або ухилення ними від здійснення виховання та нагляду за малолітньою особою. Якщо малолітня особа завдала шкоди під час перебування під наглядом навчального закладу, охорони здоров'я чи іншого закладу, що зобов'язаний здійснювати нагляд за нею, а також під наглядом особи, яка здійснює нагляд за малолітньою особою на підставі договору, ці заклади та особа зобов'язані відшкодувати шкоду, якщо вони не доведуть, що шкоди було завдано не з їхньої вини.Згідно ст. 1192 ЦК України, З урахуванням обставин справи суд за вибором потерпілого може зобов'язати особу, яка завдала шкоди майну, відшкодувати її в натурі (передати річ того ж роду і такої ж якості, полагодити пошкоджену річ тощо) або відшкодувати завдані збитки у повному обсязі. Розмір збитків, що підлягають відшкодуванню потерпілому, визначається відповідно до реальної вартості втраченого майна на момент розгляду справи або виконання робіт, необхідних для відновлення пошкодженої речі.

Пробема на практиці довести факт спричинення шкоди конкретною особою в межах навчального закладу (у вашому випадку).

Аноним

Однозначно, ст.1166 ЦКУ - рішення по завданню шкоди було неправомірним, а тому підлягає скуасуванню у судовому порядку, а завдана шкода відшкодуванню, особою, яка її завдала.

Аноним

моей дочери разбили телефон в школе

Аноним

моей дочери разбили телефон в школе. она стояла разговаривала с мальчиком и его толкнул другой мальчик . и немногопромахнулся и выбил телефон с рук .он упал с вторго этажа на первый. телефону нет еще и месяца. мамаммальчика категорически отказывается возмещать ущерб. что делать?

Аноним

моей дочери разбили телефон в школе. она стояла разговаривала с мальчиком и его толкнул другой мальчик и он промахнулся и выбил телефон с рук своей рукой .он упал с второго этажа на первый. телефону нет еще и месяца. мама мальчика который выбил телефон категорически отказывается возмещать ущерб. что делать?

Аноним Моєму сину розбили телефон у школі. Він з ранцем виходив з класу, коли підбіг інший хлопець і вдарив ногою в ранець з такою силою, що випав телефон з ранця і розбився. батьки не хочуть відшкодовувати збитки. Що робити?

Моєму сину розбили телефон у школі. Він з ранцем виходив з класу, коли підбіг інший хлопець і вдарив ногою в ранець з такою силою, що випав телефон з ранця і розбився. батьки не хочуть відшкодовувати збитки. Що робити?

~= А Д В О К А Т =~

Зверніться персонально на ел.пошту з профілю.

Якщо подія відбувалась у школі, тоді претензії не тільки до батьків дитини, а ще й до адміністрації школи, які відповідають за дітей під час навчального процесу. Стягнути шкоду можна у судовому порядку з навчального закладу та батьків дитини, потрібно мати документи на телефон.

~= А Д В О К А Т =~

Та ще й потрібно мати (або вміти їх знаходити в ситуації "опосля", тобто коли вже все пройшло) докази вини винуватця (адже слід пам'ятати про презумпцію невинуватості!). Не виключено, що може в кінці виявитись, що дитина сама пошкодила телефон, але боїться в цьому признатись...

Аноним

Дитину товкнув вчитель і телефон упав і розбилось стікло що робити

Аноним

Моя дочка була в гостях у подруги, її подруга заради приколу взяла і жбурнула телефон, розбився екран. До батьків ходила, було спілкування з мамою, я принесла телефон:- ваша дочка заради приколу розбила телефон, ось вам телефон, повернете як відремонтуєте. У цей момент їхня дочка в істериці, я не розбивала, мама почала, я була в сусідній кімнаті і чула як вони спілкувалися, моя дочка не розбивала телефон, ремонтувати ми нічого не будемо. От скажіть мені, що робити в такій ситуації.

Аноним

Відбувся конфлікт у школі, у мого сина однокласник узяв телефон без його відома, після чого мій син узяв його телефон, почалася суперечка, образи у бік моєї дитини. Після образ у бік моєї дитина, мій син випустив з рук телефон однокласника. Батьки хлопчика, стрведжують , що розбив мій син телефон його, хоча він був ще до того побитий. Його батько зателефонував мені і почав погрожувати поліцією, участковим. Як діяти в такій ситуації?

Аноним

Дати пиздюлей!

Веронікп

В моєму випадку мері розбили телефон в школі і вчитилв нічого не роблять

При написании ответа используется разметка Markdown.