3312 дней назадАндрей

Здравствуйте, можно ли отказаться от потребительского кредита подписав договор и внеся первый взнос 20%(правда банк накосячил и внес их как оплата задолженности, и теперь мне надо опять же эти 20% дать магазину на руки что б получить товар (товар я не получил еще ))В договоре указано ,что все решения о разрыве происходят через Третейский суд.

Это неправомерные условия насчет третейского суда, с 2010 года не допустима договорная подсудность. Насчет договора невозможно что-либо комментировать не видя документов, односторонний отказ от сделки не допускается, если иное не установлено.

Стаття 11. Права споживача в разі придбання ним продукції у кредит

  1. Споживач має право протягом чотирнадцяти календарних днів відкликати свою згоду на укладення договору про надання споживчого кредиту без пояснення причин. Перебіг цього строку розпочинається з моменту передачі споживачеві примірника укладеного договору.

Відкликання згоди оформлюється письмовим повідомленням, яке споживач зобов'язаний подати особисто чи через уповноваженого представника або надіслати кредитодавцю до закінчення строку, зазначеного в абзаці першому цієї частини.

З відкликанням згоди на укладення договору про надання споживчого кредиту споживач повинен одночасно повернути кредитодавцю кошти або товари, одержані згідно з договором.

Споживач також сплачує відсотки за період між моментом одержання коштів та моментом їх повернення за ставкою, встановленою в договорі.

Споживач не зобов'язаний сплачувати будь-які інші збори у зв'язку з відкликанням згоди.

Кредитодавець зобов'язаний повернути споживачеві кошти, сплачені ним згідно з договором про надання споживчого кредиту, але не пізніше, ніж протягом семи днів. За кожний день затримки повернення споживачу коштів, сплачених ним згідно з договором про надання споживчого кредиту понад установлений строк (сім днів), споживачеві виплачується неустойка в розмірі одного відсотка суми, належної до повернення кредитодавцем.

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1023-12/print1382594872864045

Андрей (автор вопроса)

Спасибо за ответы . интересует еще вопрос по поводу "добровольной" страховки .Если я разорву кредит , то снимут ли с меня деньги уплаченные в страховую компанию банком ?

да, поскольку эти деньги считаются как часть кредита

При написании ответа используется разметка Markdown.