3288 дней назадВика

Добрый день, заказывала кухню, по договору срок изготовления и установки 30 дней, уже прошло 2 месяца - кухня не готова. Привезли частично фасады, самой дорогой фурнитуры нет. Оплачено почти 100%. Можно ли как-то вернуть средства или заставить ее закончить? Вариант подать в суд или прокуратору? Возможно ли получение морального ущерба? С ув. Виктория, vita-futb@yandex.ru

Альберт Дубровський

Можна, в суд! Якщо є договір, то можна або повернути кошти, або через суд змусити підрядника виконати зобов'язання! Що стосується моральної шкоди, то її безперечно можна просити, але навряд чи ви можете розраховувати на велику суму. Зверніться з договором до юриста, нехай складе позов, проблем не має бути! Ну і зверніть увагу на умови договору, можливо там є якась відповідальність підрядника за не виконання умов договору!

Важливо мати : 1. договір, де чітко зазначені строки і від якого моменту вони відліковуються (часто не юрист не розуміє, що фактично строк для Виконавця ще не почався), 2. підтвердження сплати коштів. Якщо ці дві умови в порядку, можете вимагати свої кошти і не тільки (див. ЗУ "Про захист прав споживачів")

При написании ответа используется разметка Markdown.