3288 дней назадЕлена

Я инвалид 2 группы с детства. Болею сахарным диабетом с тяжелыми осложнениями (Почки, зрение). Имею ли я право на бесплатное получение медикаментов для лечения основного (сахарный диабет) и сопутствующих заболеваний? И, если можно, сноску на закон

Доброго вечора ,згідно Закону Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні , згідно пп .3,4 ст.38

Інваліди, які отримують пенсію, що не перевищує мінімального розміру пенсії (а це 949гpн. ) , або державну соціальну допомогу, призначену замість пенсії, діти-інваліди мають право на безплатне придбання лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування.

 Інваліди першої  і  другої груп мають право при амбулаторному

лікуванні на придбання лікарських засобів за рецептами лікарів з оплатою 50 відсотків їх вартості.

ст 38 .ч4 Закону Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні " Інваліди першої і другої груп мають право при амбулаторному лікуванні на придбання лікарських засобів за рецептами лікарів з оплатою 50 відсотків їх вартості. "

Аноним (автор вопроса)

а вот это

ПЕРЕЛІК 
  категорій захворювань, у разі амбулаторного лікування 
     яких лікарські засоби відпускаються безоплатно *

Онкологічні захворювання Гематологічні захворювання Діабет (цукровий і нецукровий) Ревматизм Ревматоїдний артрит Пухирчатка Системний гострий вовчак Системні, хронічні, тяжкі захворювання шкіри Сифіліс Лепра Туберкульоз Аддісонова хвороба Гепатоцеребральна дистрофія Фенілкетонурія Шизофренія та епілепсія Психічні захворювання (інвалідам I та II груп, а також хворим, які працюють в лікувально-виробничих майстернях психоневрологічних і психіатричних закладів) Стан після операції протезування клапанів серця Гостра переміжна порфірія Муковісцидоз Тяжкі форми бруцельозу Дизентерія Гіпофізарний нанізм Стан після пересадки органів і тканин Бронхіальна астма Хвороба Бехтерєва Міостенія Міопатія Мозочкова атаксія Марі Хвороба Паркінсона Інфаркт міокарду (перші шість місяців) Дитячий церебральний параліч СНІД, ВІЧ-інфекція Післяопераційний гіпотиреоз, у тому числі з приводу раку щитовидної залози Гіпопаратиреоз Вроджена дисфункція кори наднирників


 * Безоплатний  відпуск  лікарських  засобів  за  переліченими

категоріями захворювань провадиться лише у разі амбулаторного лікування основного захворювання, за яким хворим надано пільги. Хворі на СНІД та ВІЧ-інфіковані незалежно від основного захворювання мають право на безоплатний відпуск лікарських засобів за наявності в них будь-яких інших захворювань.

Елена (автор вопроса)

сейчас 2 группа инвалидности по зрению. Так как сильные осложнения на глаза.

При написании ответа используется разметка Markdown.