3280 дней назадМарія

житло придбали з чоловіком в шлюбі, право власності оформлено на нього.Розлучилися. Проживаємо під одним дахом.Хочу запитати, чи обовязково треба мені подавати на поділ майна, чи половина будинку мені належить автоматично?

якщо плануєте жити в одному будинку, але окремо один від одного необхідно звертатись до суду

Марія (автор вопроса)

Зі мною 3 неповнолітніх дітей.Чи можу я просити суд збільшити мою частку?

ні, з практики не вийде з таких підстав, якщо буде потрібна допомога у складанні позову, звертайтесь, ціни прийнятні

Аноним (автор вопроса)

Чоловік зловживає алкогольними напоями, нищить спільно нажите майно, створює умови, в яких проживати неможливо, аліменти не сплачує.Чи може суд у такому випадку збільшити мою з дітьми частку житлового будинку? Дякую.

реально, ні. І не думаю, щоб у Вас були документальні підтвердження всього, що Ви написали (виклики міліції, підтвердження знищення майна (фіксування правоохоронними органами факту на підтвердження вартості), фіксація рівня алкоголю в крові і тд. Щодо аліментів, їх можна стягувати через суд, також є можливість за згодою платника аліментів "віддати" на користь дітей частину належної платнику аліментів нерухомості щоб він не платив аліментів натомість.

Аноним (автор вопроса)

В мене є підтвердження, протягом 8 років регулярні виклики міліції, акти зняття побоїв, стоїть на обліку як насильник сімї. Одним словом всі ці роки ми з дітьми не жили, а виживали біля нього. Тепер я хочу від нього повністю відділитися, бо життя не буде. Він регулярно пє і робить біду мені з дітьми.Маючи всі ці докази чи може суд збільшити мою з дітьми частку житлового будинку? Дякую.

тоді потрібно докласти максимум зусиль для доведення усіх обставин у суді і отримання Вами бажаного Стаття 70. Розмір часток майна дружини та чоловіка при поділі майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

  1. У разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

  2. При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від засади рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, зокрема якщо один із них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, приховав, знищив чи пошкодив спільне майно, витрачав його на шкоду інтересам сім'ї.

  3. За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування.

Нотариус +38(044)3628779

Якщо маєте претензії на власність звертайтеся обовязково.

При написании ответа используется разметка Markdown.