3285 дней назадНаталія

Доброго дня! Прошу сказати наступну річ: чотири місяці тому, дружина усиновила хлопчика сироту 13 років. За час,що пройшов, дитина не піддається ніякому вихованню: вдома і в школі, та зрештою, повсюду дитина веде себе відштовхуюче. Хочу віддати дитину. Виховую сама, сили закінчуються. Прошу сказати який процес повернення і з чого почати. 0668725664

Аноним

Ужас... Зачем брали?

Наталія (автор вопроса)

Щоб дитині допомогти. Виховати хлопчика і допомогти йому в житті.Дати йому свою любов і тепло, а вийшло навпаки.Вже до всіх психологів зверталася, а скільки заспокоючих препаратів прийняла.

Можно отменить усыновление только по решению суда с участием органа опеки.

Стаття 238. Скасування усиновлення

1.Усиновлення може бути скасоване за рішенням суду, якщо:

1) воно суперечить інтересам дитини, не забезпечує їй сімейного виховання;

2) дитина страждає недоумством, на психічну чи іншу тяжку невиліковну хворобу, про що усиновлювач не знав і не міг знати на час усиновлення;

3) між усиновлювачем і дитиною склалися, незалежно від волі усиновлювача, стосунки, які роблять неможливими їхнє спільне проживання і виконання усиновлювачем своїх батьківських обов'язків.

2.Скасування усиновлення не допускається після досягнення дитиною повноліття.

Усиновлення може бути скасоване після досягнення дитиною повноліття, якщо протиправна поведінка усиновленого, усиновлювача загрожує життю, здоров'ю усиновлювача, усиновленого або інших членів сім'ї.

3.Усиновлення повнолітньої особи може бути скасовано судом за взаємною згодою усиновлювача і усиновленого або на вимогу одного з них, якщо сімейні відносини між ними не склалися.

4.Усиновлення скасовується від дня набрання чинності рішенням суду.

Стаття 239. Правові наслідки скасування усиновлення

1.У разі скасування усиновлення припиняються на майбутнє права та обов'язки, що виникли у зв'язку з усиновленням між дитиною та усиновлювачем і його родичами.

2.У разі скасування усиновлення відновлюються права та обов'язки між дитиною та її батьками, іншими родичами за походженням.

3.У разі скасування усиновлення дитина передається за бажанням батьків або інших родичів їм, а якщо це неможливо, - вона передається на опікування органові опіки та піклування.

4.У разі скасування усиновлення з підстави, зазначеної у пункті 1 частини першої статті 238 цього Кодексу, якщо дитина не передається батькам, за нею зберігається право на проживання у житловому приміщенні, в якому вона проживала після усиновлення.

5.У разі скасування усиновлення дитина має право на збереження прізвища, імені та по батькові, які вона одержала у зв'язку з усиновленням. За бажанням дитини їй присвоюється прізвище, ім'я, по батькові, які вона мала до усиновлення.

6.У разі скасування усиновлення з підстави, зазначеної у пункті 1 частини першої статті 238 цього Кодексу, якщо дитина не передається батькам, суд може постановити рішення про стягнення аліментів на дитину з особи, яка була її усиновлювачем, за умови, що останній може надавати матеріальну допомогу.

Стаття 240. Особи, які мають право на звернення до суду з позовом про скасування усиновлення або визнання усиновлення недійсним

  1. Право на звернення до суду з позовом про скасування усиновлення чи визнання його недійсним мають батьки, усиновлювач, опікун, піклувальник, орган опіки та піклування, прокурор, а також усиновлена дитина, яка досягла чотирнадцяти років.
Аноним

А вы думали буде легко ? А зі своїми дітьми, коли проблеми зі здоровям у малят, місяцями мами не відходять, не сплять практично, часу на себе зовсім не мають.. А тут проблема суто у порозумінні, в тому, що дитяча психіка не готова так швидко прийняти факт, що вже є мама...Як виявляється, і правильно, що не готова, бо матері фактично немає, як хомячка потремали, заважає, значить віддаємо

Не Вам судить человека, тут предоставляют юридические ответы на вопросы, и не нужно кого-то в чем-то упрекать или осуждать, высказываясь не по существу. Законом предусмотрено право на отмену усыновления, значит можно человеку реализовать свое право, и не Вам указывать что и как делать, кому как жить.

Я

Аноніму! Для того щоб судити, ви хоча б частинку шляху пройдіть стороною усиновителя. Це дуже важко, я знаю про що пишу

Юрист Денис

Вам нужно подать иск в суд . И в судебном порядке решать вопрос .

~= А Д В О К А Т =~

Да уж.

Сергей

Так діти це не іграшка ,але життя складаеться по різному і деколи не зважаючи на всі старання усиновлявачі не можуть справитись з тяжкою дитиною,і чим далі тим гірше і думаю краще щоб дитиною зайнявся хтось іньший ,можливо в них вийде краще.

Олена

Мій брат має таку ж саму проблему, хотіли подарувати 5 річній дитині сімью, тепло, любов а отримали психічні розлади і біду в домі. За 3 роки 4 поміняні школи( виганяли) з дому тікає, нікого не слухає, матом криє тепер ще й краде великі суми з дому. Куча психологів і дитині і батькам результату ноль. Вже 10 річний гамнюк має всіх в сраці, не хочеш купити нового телефона то гроші вкрав і сам купив. Розумний роботящий брат перетворився на примару, просто рослина з тремтячими руками. От так вот

Сергій

Такаж проблема не слухае,крие матом ге вчитьсч, постійні істерикі10р хамить ужасно поміняли вже3 школи.Я і жінка зовсім виснажені.

При написании ответа используется разметка Markdown.