3275 дней назадАноним

Добрий день! У нас є 1 будинок: 1/2 частина належите мені, а 1,2 моїй тітці, згідно свідоцтва про право на спадщину. Будинок полідений на 2 половини. Тітка вже 4 роки здає свою частину в оренду. Офіційно договору оренди вона не має, податки ніхто не платить. Чи можна її притягти до відповідальності ? Як? Будинок внатурі не виділений... Квартиранти люблять випивати, гарно погуляти...

Александр +38 (067) 292-19-74

Питання вирішується дуже просто. 1. Викликаєте міліцію. Оскільки, законних підстав для проживання у "квартирантів" не має, вони порушуються громадський порядок. Переконаний, що працівники міліції допоможуть їм "виїхати". 2. Звертаєтеся до податкових органів із відповідною заявою про проведення перевірки щодо незаконної здачі в оренду частини помешкання. 3. Звертаєтеся до суду із заявою про виділення в натурі вашої частки у будинковолодінні. 4. Звертаєтеся до суду із заявою, у якій виомгою вказуєте позбавлення тітки пр.власності на частину будинковолодіння у зв'язку із порушенням умов проживання та утримання частки у будинку, неможливістю спільного проживання та утримання житла. Пропонуєте тітці викупити у неї долю у будинковолодінні. Якщо хто-небудь із колег не згодний із запропонованим, пишіть свої зауваження.

Аноним

Додам щодо 1 та 4: тітка може сказати, що це її знайомі попросили пожити (а проживання без реєстрації саме по собі не є правопорушенням, за яке «виселяють»). Більш дієвими такі звернення будуть після декількох викликів міліції щодо їх «гулянок».

З іншим цілком згодний :)

При написании ответа используется разметка Markdown.