3259 дней назадАноним

Хочу спросить, если я с мужем в разводе, у нас совместный ребенок 3 года. Нужно ли его разрешение на прописку ребенка? Сейчас ребенок прописан со мной, муж с нами не прописан. Если мы хотим переехать в другую квартиру, то, чтобы прописать ребенка по новому адресу, нужно его разрешение?

http://vk.com/law.assistence

разрешения не нужно.

згода потрібна....

адвокат

Какие взаимоисключающие ответы :) А вот правильный: "2.3. При проживанні батьків за різними адресами для реєстрації місця проживання дитини, яка не досягла 14 років, разом з одним з батьків надається письмова згода другого з батьків та довідка територіального підрозділу або адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС України за місцем його проживання про те, що дитина не зареєстрована разом з ним. Відомості про реєстрацію дитини, яка не досягла 14 років, вносяться до картки реєстрації того з батьків, з ким реєструється місце проживання дитини, та до адресної картки. До адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС України надсилаються відомості про реєстрацію місця проживання того з батьків, з ким реєструється місце проживання дитини, у графу 14 цих відомостей вноситься інформація про дитину (прізвище, ім'я, по батькові, стать, дата і місце народження)." ПОРЯДОК реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів

Юлия Рыбка

Присоединяюсь к последнему ответу уважаемого коллеги, и с его, позволения, дополню: при проживании родителей в разных местах и отсутствии решения суда об определении места жительства ребенка с одним из них, письменное согласие на проживание по месту жительства одного родителя вторым свидетельствует об отсутствии спора между родителями о том, с кем из них проживает ребенок.

дякую за конкретику але по суті моя відповідь правильна на відміну від 1 колеги.....

Аноним

а если я в крыму в россии живу как справи с грифом рф покатят?

В рішенні суду про розірвання шлюбу що говориться про визначення місця проживання дитини? Якщо дитину залишено проживати разом із Вами, то згоди батька на реєстрацію дитини не потрібно.

ирина

а если отец разрешение уже однажды давал...нужно ли повторное при следующей перепрописке ?

Ольга

хочу узнать,нужно ли разрешение отца на прописку ребенка если он не являеться гражданином Украины,мы не состоим в браке и не проживаем вместе, в свидетельстве о рождении он указан как отец и у ребенка его фамилия .

Аноним

Нужно! Отец, - он и в "Африке" отец.

При написании ответа используется разметка Markdown.