3243 дня назадАноним

Здравствуйте. Нахожусь в разводе, двое детей 8 и 12 лет. Я официально не работаю, доход черпаю из интернета. С алиментами не обижаю. Бывшей жене ежемесячно даю 2000 гривен, детям на карманные расходы по 400 грн., на летний отдых помогаю. Но, у меня есть вопрос исключительно в правовом поле. Какой минимальный размер алиментов может быть в моем случае? 30% от средней зарплаты по городу Киеву или 30% от минимального прожиточного минимума на каждого ребенка? Спасибо.

адвокат

ч. 2 ст.182 СКУ: " Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, за винятком випадків, передбачених статтею 184 цього Кодексу".

Стаття 184. Визначення розміру аліментів у твердій грошовій сумі 1. Якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі, а також за наявності інших обставин, що мають істотне значення, суд за заявою платника або одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі. 2. Розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, підлягає індексації відповідно до закону. 3. Якщо розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, менше мінімального розміру, передбаченого частиною другою статті 182 цього Кодексу, то дитині призначається відповідно до закону державна допомога в розмірі різниці між визначеним розміром аліментів і 30 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

При написании ответа используется разметка Markdown.