3211 дней назадНіна

Чи маю право на допомогу.? Склад сімї - чоловік, дружина і 3 дітей. Чоловік отримує 2600 грн., дружина в відпустці ао догляду до 3х років.- отримує допомогу в сумі1485 грн. Дітям 8., 5, та 2 роки. Дякую.

http://vk.com/law.assistence

До складу сім’ї при визначені права на допомогу включаються: — чоловік, дружина; — рідні, усиновлені та підопічні діти цих осіб віком до вісімнадцяти років, а також діти, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах I — IV рівнів акредитації до досягнення двадцяти трьох років і які не мають власних сімей; — неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I та II груп або інвалідами I групи і проживають разом з батьками; — непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв’язку з відсутністю власних доходів; — особа, яка проживає разом з одиноким інвалідом I групи і здійснює догляд за ним; — жінка та чоловік, які проживають однією сім’єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей. При цьому до складу сім’ї включаються незалежно від місця проживання (перебування) або реєстрації діти, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах I — IV рівнів акредитації до досягнення двадцяти трьох років і не мають власних сімей. Водночас до складу сім’ї не включаються особи, які перебувають на повному державному утриманні.Призначення і виплата соціальної допомоги здійснюється управліннями праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації уповноваженого представника малозабезпеченої сім’ї. Для кожної дитини (крім дитини-інваліда), яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10 %, а для кожної дитини-інваліда, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, для кожної дитини, яка утримується матір’ю (батьком, усиновителем), що не перебуває у шлюбі, і запис про батька (матір) цієї дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться в установленому порядку за вказівкою матері (батька), для кожної дитини, в якої один або обоє батьків є інвалідами I або II групи, — на 20 %. Для громадян, які отримали статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 20 %.Розмір державної соціальної допомоги збільшується на кожну дитину віком до 13 років на 250 гривень, на кожну дитину віком від 13 до 18 років — на 500 гривень. Максимальний розмір державної соціальної допомоги з урахуванням збільшення її розміру на кожну дитину, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, не може бути більшим за прожитковий мінімум для сім’ї.».

Ніна (автор вопроса)

Дякую за відповідь. Скажіть будь-ласка, як порахувати середньомісячний доход сім'ї і який розмір повинен бути, щоб призначили допомогу як малозабезпечена сім'я.

людмила

я хочу спросить я инвалид 3 группы пенсия 960гр у мужа тоже 2 группа 960 гр у нас 3 детей 8 год,6год,3год,я подала документы напомочь у же прошло 3 мец я пошла спросила вышла или нет мне сказали неположена помогите спосиба

Аноним

Добрий день! підкажіть будьласка мені припинили виплату як малозабеспеченій сімї і ще треба повертати кошти і позбавили права звернення по цю допомогу напротязі 6 місяців тому що я не задекларувала доходи/приблизно 600грн в місяць/ є якийсь вихід ,

При написании ответа используется разметка Markdown.