3168 дней назадМарина

Доброго дня,в мене таке питання,чи маю я право на спадщину?,якщо у свідоцтві про право власності було вказано три чоловіка,бабуся,дідусь і батько,старенькі померли,за дідусем 2 роки прошло,за бабусею декілька днів, батько забрав документи усі.Як бути?

І ще, в будинку прописані мій батько,я і моя дитина неповнолітня,він є власником. В будинку я не проживаю, він не впускає, чи можу я відшкодувати з нього кошти,чи добитись іншого майна. Чи може він без мого відома продати,або обміняти майно?

Спадщина передаеться в порядку черговості. До першої черги відносяться: батьки спадкодавця, той з подружжя хто пережив його та діти. В такому випадку, Ви як внучка, права на спадщину не маєте. Реєстрація місця проживання дає право тільки на проживання, ніякого відношення до права власності вона не має. Тому проживати Ви маєте право (проте через суд батько може "виписати", якщо не проживаете більше ніж пів року), а володіти чи відшкодовувати якісь кошти - ні.

Марина (автор вопроса)

Якщо крім батька і мене більше нікого залишилось?все одно не маю?

Значить все успадковує батько.

Марина (автор вопроса)

А його рідний брат,громадянин Росіі,має право на спадок?

Брат кого, померлого чи батька? Писали, що більше нікого немає... Якщо брат моперлого дідуся, то спадщину отримає тільки Ваш батько, а якщо брат батька, навіть що він громадянин Росії, є теж спадкоємцем першої черги, оскільки так само як і він є сином померлих і має право на спадщину так само як і Ваш батько. Тобто по 50% батько і його брат.

Марина (автор вопроса)

Він не приізжав і ні на що не претендував,брат батька, а тепер тільки тут і ошивається,у нього російське громадянство і приписка,навіть так має право?Там ще спадок не переоформлений ні дідуся,2 роки прошло,ні бабусі,в батька паспорта не має,чи може дядько на себе переоформити,якщо в свідоцтві про право власності був уписаний тільки один з братів?

При написании ответа используется разметка Markdown.