3108 дней назадАноним

Добрый день!­ Подскажите пожалуйста, на какую денежну­ю сумму алиментов и содержания может рассчитывать моя­ бывшая невестка? Если, мой брат нигде н­е работает и официально не работал вообщ­е...так мелкие подработки были. Живет с­ нашими родителями которые тоже нигде не­ работают. Невестка без высшего образова­ния, нигде не работала. Имеет общего с б­ратом ребенка 1год4мес. Женаты были год.­ Жили с нашими родителями. Сейчас в разв­оде. Сейчас не разрешает брату видится с­ сыном. Что нам делать в такой ситуации?­ Помогите пожалуйста.

Призначення аліментів регулюється Сімейним кодексом України. Аліменти можуть призначатися двома шляхами: 1) За домовленістю між батьками або з ініціативи одного з них: - Відрахування аліментів на дитину за ініціативою платника. Один із батьків може подати заяву за місцем роботи, місцем виплати пенсії, стипендії про відрахування аліментів на дитину з його заробітної плати, пенсії, стипендії у розмірі та на строк, які визначені у цій заяві. (ст. 187 Сімейного кодексу України); - Договір між батьками про сплату аліментів на дитину. Батьки мають право укласти договір про сплату аліментів на дитину, у якому визначити розмір та строки виплати. Умови договору не можуть порушувати права дитини, які встановлені цим Кодексом. Договір укладається у письмовій формі і нотаріально посвідчується. (ст. 189 Сімейного кодексу України). - 2) За рішенням суду:

· Визначення розміру аліментів у частці від заробітку (доходу) матері, батька дитини (ст. 183 Сімейного кодексу України);

· Визначення розміру аліментів у твердій грошовій сумі (ст. 184 Сімейного кодексу України); · Якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі (ст. 184 Сімейного кодексу України). Частина 2 ст. 182 Сімейного кодексу України передбачає, що мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку окрім, коли розмір аліментів визначається у твердій грошовій сумі. Хоча існують і суб’єктивні фактори, які впливають на розмір аліментів. Ними виступають: вік, стан здоров’я дитини, дієздатність та правоздатність платника аліментів, його матеріальне становище, наявність інших осіб на його утриманні (інших дітей, чоловіка, дружини, батька, матері) та ін.

В Вашому випадку, мінімальний розмір аліментів, які по закону за рішенням суду можуть стягнути з Вашого брата буде складати не менше 30% від прожиткового мінімуму, встановленого для дитини віком до шести років. Тобто рахуємо: прожитковий мінімум для дитини до шести років в листопаді 2015 року становить 1 065 грн., множимо на 30 % і загалом мінімальний розмір аліментів буде становити 319,50 грн.

Звертайтеся.

При написании ответа используется разметка Markdown.