3096 дней назадАнатолій

Є земельна ділянка в 45 соток, на цій землі стоїть дім та город. в 91-м році дім було подаровано одній жінці. В 2000+ році померла людина, котра заповітом передала земельну ділянку де стояв дім + свій город. Через деякий час спядкоємиця приватизувала землю де стояв дім який не належав їй, Чи могла ця людина приватизувати землю, де стояв дім який був подарований іншій особі. Враховуючи той факт що ст 120 ЗКУ говорить про те що коли дім дарують дім то всі права власності в тому числі земля на якій стоїть дім є не порушними з боку інших людей окрім власника цього будинку. Земля до того як приймали спадщину була не приватизована, її приватизували після того як приняли спадщину, але там стояв дім який не належав вже в право користування помрелої Запитання: 1) Чи мала право приватизувати людина землю де був подарений дім 2) Чи маю я право, анулювати приватизацію земельної ділянки так як приватизували землю де стоїть мій дім

кто вы в данной ситуации по отношению к имуществу

Анатолій (автор вопроса)

мій будинок по дарственій, але земля не моя

  1. Нет
  2. Через суд

Если нужна более детальная консультация/помощь в деле, обращайтесь

неприватизированная земля не переходит по наследству. значит это лицо там жило и имело какие то документы на землю.

был ли дом зарегистрирован в законном порядке. договор дарения нотариальный?

Анатолій (автор вопроса)

якщо подавати в суд то користуватись земельним і цивільним кодеком для складення позову?

Анатолій (автор вопроса)

дарствена (що померла подарувала будинок), копія заповіту(що померла заповіла земельну ділянку тій особі) можна отримати документ про те що земельною ділянкою не користувалася та особа якій їй було передано по заповіту ще якісь потрібно документи?

Анатолій (автор вопроса)

да дом узаконен, ток по договору дарственной, к сожалению,

в даном случае приватизацию нужно оспариват через суд. дело до воли сложное вам нужен юрист.

Анатолій (автор вопроса)

если не сложно скажите еще ответ на один с вопросов который возник, а какие нужны еще документы? что бы было проще оспаривать, возможно будет возможность их достать, так как много документов еще осталось у бабушки в деревне

вам необходимо сначала выяснить каким образом новый собственик получил землю до приватизации. а документы нужно видеть чтобы понимать что ещо нужно.

Анатолій (автор вопроса)

если я увижу его документы и тд... я смогу снова написать сюда что бы вы помогли хотя бы с документами,(подсказали какие нужно)

Возьмите все документы что найдете, и отошлите на почту, ибо надо видеть бумаги, а пока это все теория

Да нужны желательно копии чтобы можно было с ними ознакомиться. если что звоните 0933600942

При написании ответа используется разметка Markdown.