3096 дней назадмарта

Постараюсь коротко викласти дві проблеми: 1.Дізналась, що батько взяв колись кредит, та не сплачував ( алкоголік). Сума 20 тис грн на сьогодні ( брав 7), ми живемо в одному будинку,я з чоловіком, то син 7 років (він на батька оформлений),я з сином прописані. Але батько офіційно працює. Питання: Що буде з будинком і кредитом після його смерті? 2. Батько пішов поручителем до такого сабутильника як він, цей так званий друг кредит не сплачував, і не збирається (сума 30000 грн), нам прийшла повістка в суд щоб зтягнути з батька його борг.

ЯК мені залишити будинок????? ( він не під заставу,кредит споживчий) можливо його втрачу???) Дякую за відповідь.

в даном случае вам необходимо чтобы отец оформил дарственную на вас (уже сегодня) и все проблемы решини. это если бом не под арестом.

я так розумію, батько ще живий, тоді нехай дійсно оформляє дарування, якщо має таке бажання. В будь-якому разі, по матеріалах у справі потрібна хоч консультація юриста. Якщо буде винесено рішення, доведеться сплачувати, а потім можливо стягнути з боржника (особи, яка брала кредит). Якщо ж батько подарує Вам будинок і це єдине майно, можна буде відмовитись від спадщини свого часу та не буде обов*язку сплати кредиту.

марта (автор вопроса)

Юлия, так батько ще живий. Але якщо ж я відмовлюсь від спадщини, то будинок перейде у власність держави?

вы не внимательно прочитали ответ Юлии Викторовны. Вывод один вам необходимо уже сегодня оформить дарственную дома на вас

марта (автор вопроса)

Тобто можна не переоформляти на себе, а зробити дарственну? І після смерті я стану власником?

При даруванні Ви одразу станете власником і не потрібно буде приймати спадщину для цього

марта (автор вопроса)

Юлия, чи після смерті разом з будинком у мою власність не перейде борг по кредиту?? Майно тільки будинок.

я не пойму вы читаете то что мы вам пишем или просто вам нечем заняться? если вы просто развлекаетесь мы не будем тратить на вас время!!!

марта (автор вопроса)

Сергій Вибачте, можливо я не правильно зрозуміла...Я вже запуталась від прочитаної інф. Дякую Вам за відповіді.

главное это вам в ближайшие дни взять отца пойти с ним к нотариусу и подписать договор дарения от отца к вам. после этого вы сразу становитесь собственницей дома. дом за кредит уже не заберут. и в будущем наследство принимать не нужно.

марта (автор вопроса)

Дякую Вам! Ви мені надзвичайно допомогли! Дякую засновникам сайту!

При написании ответа используется разметка Markdown.