3092 дня назадНаталья

Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, ежемесячное пособие на ребенка 860 гривен, а прожиточный минимум 1218 гривен, если ли какие права на доплату денег до прожиточного минимума, если женщина живет в браке муж получает зарплату больше, чем прожиточный минимум на всех членов семьи.

если доход семи больше прожиточного минимума то помощи не будет

На виконання Законів України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 27.03.2014 № 1166 -VII та «Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини» від 10.03.201З року №644-УН Урядом 25 червня поточного року схвалено постанову Кабінету Міністрів України. Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми". Зазначеними нормативно-правовими актами з 1 липня 2014 року передбачається: - встановлення фіксованого розміру допомоги при народженні дитини у сумі 41280 гривень, не залежно від кількості народжених дітей в сім'ї. - здійснення одноразової виплати при народженні дитини у сумі 10320 гривень та щомісячної виплати протягом 36 місяців у сумі 860 гривень. При цьому у випадку, якщо особа якій призначено допомогу при народженні дитини виявила бажання працювати» допомога буде виплачуватися до закінчення терміну її призначення, тобто протягом 36 місяців.

Тобто ця сума є фіксованою відповідно до її цілового призначення. Проте ще є інші соціальні допомоги, такі як наприклад допомога малозабезпеченим сімям.

но вроде бы муж получает больше чем прожиточный минимум для всех членов семьи

Наталья

Я трудоспособный человек, который в связи с воспитанием ребенка теряет возможность получать доход, при этом государство возмещает сумму меньше прожиточного минимума, можно ли с помощью закона добиться доплаты до размера прожиточного минимума, тем более что периодически на форумах появляется информация, что при обращении в органы соц защиты получали доплату разницы от детских до прожиточного минимума.

При написании ответа используется разметка Markdown.