3050 дней назадИгорь

Здравствуйте!Меня зовут Игорь,у меня следующая сложная ситуация,мне 28 лет,я проживаю с родителями,которые не дают сне в течение многих лет жизни,пытаются меня выжить из дома(мы проживаем в частном доме),угрожают постоянно судом мне,что через суд выселят,хотя я там прописан законно,в данном частном доме кодовый замок , код от которого мне не говорят,мотивируя это тем,что я в их доме лишний,ключ от входной двери был обманным путем забран у меня матерью.Я временами жил отдельно , но как только я вернулся в свой дом , получилась такая ситуация.Как лучше поступить?

За рішенням суду власник має право виписати за рішенням суду ! Згідно зі ст. 7 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» "Зняття з реєстрації місця проживання здійснюється протягом семи днів на підставі заяви особи, запиту органу реєстрації за новим місцем проживання особи, остаточного рішення суду (про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, визнання особи безвісно відсутньою або померлою), свідоцтва про смерть". Також можливе примусове виселення на підставі ст. 116 Житлового кодексу Української РСР: Виселення без надання громадянам іншого житлового приміщення якщо наймач, члени його сім‘ ї або інші особи, які проживають разом з ним, систематично руйнують або псують жиле приміщення, або використовують його не за призначенням, або систематичним порушенням правил співжиття роблять неможливим для інших мешкання з ними в одній квартирі або в одному будинку, а заходи запобігання і суспільного впливу виявилися безрезультатними, виселення винних на вимогу наймодавця або інших зацікавлених осіб здійснюється без надання іншого житлового приміщення.

За додатковою інформацією можете звертатися на пошту lex-lawuk@mail.ru

Підстави для визнання члена сім'ї таким, що втратив право користування житловим приміщенням, передбачені ст. 71, 72 ЖКУ і ст. 405 ЦКУ.

Так, члени сім'ї наймача в житлових приміщеннях державного житлового фонду втрачають право користування житловим приміщенням у разі їх відсутності без поважних причин більше 6 місяців (ст. 71,72 ЖКУ).

Подайти иск в суд об определении Вашей части в данном доме. Если Вы жили в этом доме с момента рождения, то имеете право на свою часть. Также, если этот дом был приобретён родителями во время Вашего несовершеннолетия.

При написании ответа используется разметка Markdown.