2988 дней назадАноним

1 задача

Громадянин Кірст, виконавчий директор фірми ТОВ «Фотон», уклав з громадянином Кириченко договір купівлі-продажу будинку по вул. Ярославів Вал у м. Києві. Цей будинок належав на праві власності товариству з обмеженою відповідальністю «Фотон», членом якого були Кірст, Саєнко і Дронь. Через рік після укладання договору купівлі-продажу Саєнко заявив позов про визнання названого договору недійсним. В обґрунтування позову Саєнко вказав на наступні обставини: він не давав згоди на продаж будинку співвласником якого ніч є;повноваження Кірст, як виконавчого директора фірми, воно розповсюджуються на укладення договорів про відчуження майни. Яке рішення повинен прийняти суд

Аноним

К купив в універмазі пальто.Вдома він уважно розгледів пальто і зрозумів,що такий фасон йому не пасує.Родичі теж не схвалили покупку.Через 2 дні К звернувся до завідуючого відділом одягу з проханням прийняти назад куплене пальто і повернути йому гроші,однак отримав відмову.Йому пояснили,що розірвати договір можна тільки у випадку,якщо товар виявився не якісним.Тоді К звернувся до суду з позовом. Чи підлягає даний позов задоволенню?Дайте обгрунтоване пояснення.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Позов підлягає задоволенню на підставі Ст. 9 "ЗУ про захист прав споживачів" при збереженні товарного виду та наявності документів, що підтверджують покупку.

При написании ответа используется разметка Markdown.