2990 дней назадАноним

Доброго дня !!! В мене така ситуація, одного разу мій колишній чоловік вирішив подарувати квартиру нашим неповнолітнім дочкам, в договорі дарування мене вказали опікуном до досягненню повноліття дочок, я не мала права продавати квартиру та вчиняти будь які юридичні, нотаріальні дії . На даний момент одній дочці виповнилося 18 років, іншій 13 років. 18-ти річчя почала заявляти, що це моя квартира я хочу там жити сама,(у нас дуже складні відносини), вона заявляє,, якщо я не хочу мирно її впускати жити в ту квартиру то вона влаштує мені війну , що позбаве мене батьківських прав, та стане опікуном для меншої дочки,!!! Я розумію що це все абсурд та бред , що це пусті погрози! Отже довірити її там жити я не можу. адже вона трошки не дружить з головою - посварившись зі мною, пішла від нас жити до подруг , покинула навчання в Києві, яке не мало коштувало.,працювати не хоче, ходе позичає гроші у близьких,знайомих та родичів, та звісно їх не віддає, через що пересварилася з ними всіма, втратила їхню довіру та повагу, продала всі свої золоті прикраси, які ми їй дарували, ходить розповідає всім які ми всі, м"яко кажучи, погані! Нещодавно ми були шоковані до чого вона дійшла, придумала собі хворобу - пухлина в голові та ходила збирала кошти по всім своїм знайомим собі на операцію (перевірили пухлини нема). Питання, чи можливо 18р. дочку позбавити права на квартиру? Просто побоююсь,що вона додумається взяти кредит в банку та заложити квартиру, запустити туди квартирантів, або якщо навіть я її впущу туди жити, я не збираюся платити комунальні послуги, що квартиру можуть просто відібрати за борги!!! Дякую

Аноним

К сожалению вы не можете лишить ее.права собственности

Аноним (автор вопроса)

Можливо, якщо довести, що в неї є нервові відхилення!

Юлия Рыбка

Доводьте. На самом деле нет такой нормы, позволяющей лишать собственности по причине психического нездоровья.

Якщо визнати особу обмежено дієздатною чи недієздатною, то ця особа не буде мати права самостійно продати квартиру, але позбавити права власності ви не можете.

Таня (автор вопроса)

Дякую Вам за відповіді, а чи може старша дочка зараз законно жити в цій квартирі якщо менша не дає на це згоду? Якщо так, то чи може 18-ти р. дочка взяти кредит та золожити пів квартири? Дякую)

Жити може і кредит взяти може, щодо застави під питанням, поки не буде визначена частка майна в натурі.

При написании ответа используется разметка Markdown.