2989 дней назадАноним

у отца было 3 детей,отец составил завещание на дочь,вскоре умер и через пол года дочь вступила в наследство,переоформила дом на себя,с момента переоформления дома прошло пол года,скажите могут ли братья оспорить завещание и отсудить дом

Юлия Рыбка

если суд установит, что при составлении завещания имел место дефект воли.

Адвокатское Бюро

Або якщо інші діти є малолітніми або неповнолітніми або повнолітніми непрацездатними, їм належить обов'язкова частка незалежно від змісту заповіту.

Заповіт можна оскаржити, але необхідні підстави. Його можна визнати нікчемним- у випадку неправильного оформлення заповіту та порушення процедури посвідчення, тут вже необхідно бачити сам заповіт, а також заповіт можна визнати недійсним - тут інші підстави і головною підставою визнання заповіту недійсним - довести, що заповідач під час укладення заповіту не усвідомлював значення своїх дій та не міг ними керувати (психічна хвора, зловживання алкоголем, склероз і.т.п..), такі висновки робить посмертна судово-медична експертиза. Більше конкретно можна відповісти, якщо ви самі зазначити з яких причин ви вважаєте, що цей заповіт недійсний і тоді можна сказати чи є перспектива його скасувати.

Для визнання заповіту недійсним є щонайменше 7-8 підстав, тому вірно необхідно знати й обставини при яких складався заповіт.

При написании ответа используется разметка Markdown.