2983 дня назадАноним

Мій племінник проживав в моїй квартирі з дитиною та дружинок. Вони розішлись. Але дитина залишилась прописина в цій квартирі. Як виписати дитину з квартири якщо вона прооти і погрожує що забере квартиру?

Аноним

Кто заберет квартиру? Бывшая жена племянника? Кому принадлежит квартира? На основании каких документов?

Аноним (автор вопроса)

так, вона каже ніби якщо прописана дитина то вона спокою не дасть. але я власниця квартири, захочу випишу і племінника і дитину. але вся проблема шо дитині лише 2 рочки. В неї є квартира, вона прописана у батьків. дитину прописати є де. питання як в суді можливе вирішення цього питання?

Алексей (ОКО)

Доброго дня. Спробуємо розібратися. Ви власниця квартири (напеврно одноособово), в ній були зареєстровані Ваш племінник, його дружина і дитина. На сьогодні в ній зареєстровані тільки дитина і ви? Прописка це відголоски минуло на сьогоднійшній день є тільки реєстрація місця проживання тобто закріплення факту перебування людини тривалий час в певному місці (адміністратвно-територіальній одиниці). Оскільки батьки розлучилися то суд повинен був вирішити питання з ким залишиться проживати дитина. Якщо з батьком і він проживає не в Вашій квартирі (а разом з ним і дитина), то є всі підстави вважати, що порушено порядок взяття та зняття з реєстрації місця перебування (проживання) особи. В такому випадку в суд можете звернутися з позовом про визнання особи такою, що втратила право користування. Після чого звернутися до міграційної служби, для зняття з реєстрації дитини.

Аноним (автор вопроса)

Я власник. Я Прописала батька свого, племінника і його дитину. Але фактично він проживає в цій квартирі з дружиною і дитиною. Вони зараз в шлюбі і живуть там. Але є конфлікт! І вона проти щоб дитину виписували. А я не хочу щоб дитина була прописана в моїй квартирі! хай вона пропише свою дитину за місцем своєї реєстрації. Питання! через суд? чи є інші варіанти?

Аноним

Если вы думаете. что прописка\регистрация даст право собственности ребенку или кому-либо другому на вашу квартиру - глубоко заблуждаетесь! Даже если этот ребенок будет там расти до совершеннолетия! ваша квартира останется вашей собственностью. Если это причина раздора - спите спокойно.

Аноним (автор вопроса)

Я це розумію. Але в них конфлікти. Мені не потрібні вони. Я хочу виписати дитину - і шоб ця тема була закрита! в неї є квартира вона прописана там, хай пропише свою дитину там. а вона проти!

Аноним

Снять с регистрации всех черед суд.

Аноним

По закону ребенок (до 16 лет) автоматом прописывают по месту прописки матери .

Аноним

Правильно. Выписать племянника. его жену. а их ребенок - автоматически.

Аноним

В мене теж питання, я прописана в Україні за однією адресою, а колишній чоловік і дитина за другою, хоча дитина після розлучення проживала зі мною. В даний момент я знаходжуся за границею, і бабця , мати мого чоловіка хоче виписати дитину з квартири, я не проти але питання як я маю приписати дитину якщо я не є наразі в Україні .

Аноним

Доброе время суток. Моему сыну 17 лет, через 3 месяца будет 18. Ведет нездоровый образ жизни, приходит ночью или под утро, ворует, наносит ущерб своему младшему брату 13 лет, выбил окно и двери, учиться не хочет, числится в полиграфическом училище, там появляется редко. Недавно предупредил, что хочет со мной судиться, взять своё по закону. На что он может претендовать? Можно ли его выписать или оформить так чтобы он не имел права на жильё.

Аноним

Кому принадлежит квартира? Приватизировали? Он участвовал в приватизации? Покупали?

При написании ответа используется разметка Markdown.