2980 дней назадАноним

Мне 24 года, с женой не живем с января 2015 года, хочу развестись с ней так как в наши отношения постоянно вмешивалась теща, а жена ее слушала, вообщем было всякое и из дома меня выгоняли (я ночевал на вокзале, потому что мы жили у нее в городе где я никого не знал) и жена поднимала на меня руки, а я не мог ее ударить так как мне не позволяет воспитание поднимать руку на женщину. Были постоянные унмжения, я все это терпел только ради сына, но я не выдержал и переехал в другой город. У нас двое детей, старшему 2 года, а младшему полгода. Я каждый месяц сбрасываю 1000 грн. ей на карточку, но она умудрилась подать меня на элементы, якобы я не помагаю ей, меня вызвали на суд я принес все свои квитанции, что все таки я платил ей деньги и суд понял что она написала ложь в иске. Я хочу развестись чем поскорее, как это сделать? что для этого нужно? и сколько это все займет времени?

Іванна Вікторівна

Потрібно чекати коли дитині виповниться 1 рік, щоб пред'явити позов про розірвання шлюбу. В окремих випадках можна пред'явити такий позов, які пов'язані із вчиненням протиправної поведінки щодо одного з подружжя чи дитини (ч.2, ч. 4 ст. 110 Сімейного кодексу України).

Юлия Рыбка

Развестись до года можно только в порядке ст.109 СКУ по взаимному заявлению супругов. Но это не ваш случай. Придется ждать, пока исполнится год младшему ребенку, пока у вас нет права на иск.

Аноним (автор вопроса)

А почему не мой случай??? Жена тоже постоянно говорит, что хочет развестись

Дружина може багато чого говорити, але є ще норми законодавства, які теж багато чого говорять і згідно норм цього законодавства позов про розірвання шлюбу не може бути пред'явлений протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини, крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого з подружжя або дитини. Чоловік, дружина мають право пред'явити позов про розірвання шлюбу до досягнення дитиною одного року, якщо батьківство щодо неї визнане іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка як батька дитини виключено із актового запису про народження дитини. Подати позовну заяву про розірвання шлюбу вам ніхто не забороняє, але суд навряд чи ухвалить рішення про розірвання шлюбу між вами, якщо не буде вищеперелічених підстав, хоча можлива і буває неуважність суду, не додивиться скільки дитині років і ухвалить рішення про розірвання шлюбу. P.S. Якщо дружина "піднімала на вас руку", то можна було звертатися в правоохоронні органи з приводу цих обставин, тоді б були б і підстави для розірвання шлюбу і до досягнення дитиною 1 року (протиправна поведінка одного з подружжя). )

Юлия Рыбка

Автор, ну если ваша жена согласна на развод, идите к нотариусу, заключайте договор о проживании и содержании детей, а потом с этим договором и совместным заявлением - в суд. Расторжение в исковом производстве невозможно до года, а по совместному заявлению никаких ограничений нет.

Аноним

То есть можно развод получить до года, или нет??

Можливо за спільною заявою подружжя з додаванням нотаріально посвідченного договору про розподілення обовязків, щодо дітей та розподілу спільного майна.

При написании ответа используется разметка Markdown.