2950 дней назадВікторія

Доброго дня! Ми плануємо купити земельну ділянку та побудувати будинок. Призначення земельної ділянки "під садівництво". Чи можно будувати будиток? Є якісь обмеження? Потрібно змінювати призначення земельної ділянки "під забудову"? Як це зробити? Дякую за допомогу. З повагою, Вікторія

Будівництво на землях для садівництва Згідно із статтею 35 ЗК, земельні ділянки, призначені для садівництва, можуть використовуватись для закладання багаторічних плодових насаджень, вирощування сільськогосподарських культур, а також для зведення необхідних будинків, господарських споруд тощо. Під садовим будинком, відповідно до п.2.4 Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, затвердженої наказом Держбуду України №127 від 24 травня 2001 року, розуміється будинок для літнього (сезонного) використання. Зауважимо, що п. 3.48 ДБН 360-92 «Планування і забудова міських і сільських поселень» визначено регламент погодження граничних розмірів площі забудови і поверховості садового будинку, згідно з яким загальна площа і поверховість садового будинку та господарських будівель на ділянці встановлюються статутом садівницького товариства чи кооперативу за погодженням з місцевими органами архітектури та містобудування. Також відзначимо, що основним призначенням земель садівництва є все ж закладення багаторічних плодових насаджень, а тому їх використання лише для будівництва житлових будинків та господарських споруд є порушенням режиму цільового використання земель. Окрім того, зареєструвати постійне місце проживання у садовому будинку неможливо.

Аноним

Збудувати садовий будинок можливо. Необхідно отримати будівельний паспорт в відділу архітектури за місцем знаходження земельної ділянки.

Сергій

ДБН Б.2.2-12:2019 Дачна та садова забудова 6.1.43 Території дачної та садової забудови призначаються для організації відпочинку громадян, ведення садівництва та городництва з будівництвом дачних, садових будинків для тимчасового або постійного проживання.

При написании ответа используется разметка Markdown.