2949 дней назадАноним

Доброго дня.я купую квартиру в новобудові.які податки я повинна сплатити і як правильно проходить процес офорлення квартири

Подивіться Статут, свідоцтво ОГРН, ІПН, всі документи на право вести переговори, укладати договори, документи керівника компанії. Загалом, все, що стосується юридичної сторони компанії забудовника. Обов'язково перевірте ліцензію на права будівництва, подивіться пункт, в якому вказана висота дозволених до будівництва споруд. Подивіться дозвіл на будівництво. У дозволі має бути чітко прописаний адресу вподобаного вам дома. Попросіть копії паперів і майбутнього договору з собою, щоб уважно вивчити їх без поспіху .

Мінуси: тут пунктів багато, так що будьте обережні. Тривала процедура оформлення документів. По-перше, договір з компаній забудовником, потім договір передачі квартири, все це вимагає часу. По-друге, існує ризик, що компанія забудовник миє збанкрутувати. Ризик мінімальний, але все ж він є. По-третє, нові будинки будуються порівняно далеко від добре розвинених районів, значить порівняно слабка інфраструктура. По-четверте, квартиру ви отримуєте практично завжди без обробки (якщо тільки у вашому договорі не прописаний пункт «з обробкою»). При укладені договору купівлі-продажу нерухомості разом з податком сторони повинні сплати державне мито. Його розмір визначається декретом Кабміну "Про державне мито" та становить 1% від вартості майна. Хто саме сплачує мито - сторони визначають самі: можуть розділити суму навпіл та сплатити кожен свою половину. Крім цього, покупець сплачує внесок до Пенсійного фонду - він також дорівнює 1% вартості майна. За більш детальною інформацією стосовно порядку та процедури оформлення, звертайтеся . Будемо раді допомогти. 0671391263.

Аноним (автор вопроса)

Я зрозуміла.а податок 5% з дозодів фізосіб від вартості квартири я плачу чи продавець?

Продавець , тому що в даному правочині він виступає податковим агентом і зобов'язаний за нормами податкового кодексу нарахувати і сплатити 5% від суми вартості об'єкту будівництва.

Аноним (автор вопроса)

Дякую велике

При написании ответа используется разметка Markdown.