2950 дней назадАноним

Нужна справка о составе семьи(Я проживаю с родителями),а ребенок не прописан в домовую книгу,могут ли мне выдать справку без прописки.И будут ли считать в состав моей семьи дедушку с бабушкой?

Алексей (ОКО)

Справка о составе семьи она же форма № 3 выдается на кого то, то есть получить ее может не любой человек, а только тот кто зарегистрирован в конкретном жилье (или определенные органы). Следовательно если Вы никакого отношения к жилью не имеете, то они вправе Вам отказать в выдаче такой справке. Но могут выдать ее другому члену семьи, который зарегистрирован в данном жилье.

Алексей (ОКО)

В справку о составе семьи буду входить все кто был когда либо зарегистрирован (прописан), так же будет указано когда человек был снят с регистрации.

Варіанти отримати довідки про фактичну кількість осіб, якщо члени сім’ї зареєстровані за різними адресами:

Перший варіант – складається додаткова Довідка працівниками ЖЕКу з підписами свідків при обстеженні матеріально-побутових умов проживання для визначення кількості осіб, що фактично проживають разом, опитуються сусіди, приймається до уваги довідка сільської ради або акт, складений квартальним комітетом, районним депутатом тощо. Другий варіант — отримання документу, схожого за змістом на довідку про склад сім’ї, може бути отримання відповіді ДМС на запит про надання публічної інформації (щодо осіб, що зареєстровані або проживають за відповідною адресою). Так, відповідно до ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується, крім випадків, передбачених законом. Оскільки серед завдань ДМС України є реєстрація місця проживання/перебування фізичних осіб, ведення відповідних реєстраційних обліків, забезпечення формування баз персональних даних фізичних осіб, то можна спробувати звернутися з інформаційним запитом до ДМС, в якому зазначити, що Ви хотіли б отримати інформацію стосовно осіб, що зареєстровані або проживають за відповідною адресою. Отримавши відповідь від міграційної служби, можна звернутися з даним документом до Органу праці та соціального захисту населення, надавши його замість довідки про склад сім’ї. Третій варіант – це взяти довідки про склад сім’ї з усіх місць реєстрації членів сім’ї та надати їх в орган праці та соціального захисту населення з поясненням, що місце реєстрації членів сім’ї різне, але фактичне місце проживання єдине. На підтвердження чого запропонувати органу праці та соціального захисту населення ознайомитися з свідоцтвом про шлюб. Але оскільки всі вказані варіанти не передбачені на законодавчому рівні, то залишається лише сподіватися на порозуміння з боку державних органів. Є також варіант — звертатись до суду з заявою про встановлення фактів, що мають юридичне значення (тобто факту фактичного складу сім’ї).

При написании ответа используется разметка Markdown.