2929 дней назадВова

Доброго дня в мене таке питання, жінка стоїть на обліку по вагітності, і її направляють на УЗД кабінет, який знаходиться в томже мед.закладі, тільки він є приватний, топто арендує кабінет у лікарні... Питаня чи маю я право фіксувати на камеру процес дослідження, так як виникла дискусія в мене з лікаром, вона заборонила знімати і відмовлялася продовжувати робити узд, тобто пішла на принцип, я говорив що не має закону щоб забороняв мені це робити, бо фіксував сам екран, в мене виникає питання як діяти в даній ситуації, і які закони дозволяють робити відеозйомку в приватному кабінеті??? Дякую

Як правило відкрите фотографування та знімання на відеокамеру в громадських місцях є абсолютно законними, за виключенням деяких випадків:

не можна знімати, навіть відкрито, в місцях, які визнані місцями особистого користування, таких як, наприклад, туалети, роздягальні, ванні кімнати; не можна знімати без дозволу в транзитних будівлях, будівлях суду, урядових будівлях і т. д.; не можна знімати на фото чи відеокамеру, якщо своїми діями ви заважаєте працювати міліції, пожежникам, або медичним працівникам; не можна знімати в громадських місцях, які є приватною власністю, якщо наявне попередження про заборону зйомок. Більш того, як рекомендація=) Експерти з Великобританії радять майбутнім батькам відмовитися від відеозйомок плода під час УЗД, повідомляє BBC. Експерти з Великобританії радять майбутнім батькам відмовитися від відеозйомок плода під час УЗД, повідомляє BBC. Представники Товариства рентгенологів (Society and College of Radiographers) виступили з заявою, в якій повідомляється, що відео і фото зйомки плода під час УЗД стає все більш популярними серед майбутніх батьків. Експерти стверджують, що мода на "ультракіно" негативно відбивається на точності результатів дослідження, і закликають заборонити зйомки. У заяві роз'яснюється, що відеозйомка відволікає сонографіст, в результаті чого вони можуть випустити з уваги важливі проблеми у розвитку плоду і помилитися в діагностиці .

Крім того, мода на "УЗД-сувеніри" збільшує час діагностики, що не є корисним для плода.

При написании ответа используется разметка Markdown.