2889 дней назадАноним

Сімейні відносини не ладяться,хотіла піти,чоловік каже що дитину( 9 місяців) не віддасть.А якщо я просто за його відсутності перейіду,він може в мене викрасти дитину ,...чи як все так зробити,щоб піти від нього з дитиною,мені дитина дорожче за все на світі

У родителей равные права в отношении ребенка. При этом украсть или забрать ребенка от Вас он не имеет права. Если Вы официально в браке, то можете расторгнуть его по достижению ребенком одного года. Если Вы будете отдельно жить, суд ребенка с Вами оставит.

Стаття 161 СКУ Спір між матір'ю та батьком щодо місця проживання малолітньої дитини

1.Якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

Під час вирішення спору щодо місця проживання малолітньої дитини беруться до уваги ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення.

Аноним (автор вопроса)

Дуже дякую вам за відповідь вичерпну!!!!! Сьогодні в чоловіка вперше за 9 місяців заговорила совість,каже йди коли хочеш,я тебе не виганяю,але я боюся покищо,ще до року вкраде від мене дитину,я щось йому не вірю,може що задумав.В нього сім'я якась дивна,постійно з кимось судяться,якісь аферисти,куди я раніше дивилася.

~= А Д В О К А Т =~

Краще не йдіть - сварки молодої сім'ї "перетруться і мука буде", а якщо дитина залишиться без батьківської підтримки все життя, як виросте, то невідомо як відреагує на таку уготовлену Вами долю. Якщо раніше "не туди дивились", то треба хоча б спробувати дати собі обов'язок нести відповідальність за свою недалекоглядність. Чи Ви думаєте, що легко влаштувати якесь "інше нове життя" з дрібною дитиною на руках? З Вашої розповіді не помітно що розлучення (чи окреме проживання) це той крайній необхідний захід саме у даному випадку. Це може бути просто жіночий невроз...

Не Вам диагнозы по интернету ставить, да и дети не бывают "дрібними", хотя с Вашим отношением к детям, все возможно... Автор вопроса имеет право сама решать , что для нее лучше и как поступать в своей жизни, даже если Вам что-то не заметно, юридически расторжение брака не является крайней мерой, тем более в данном случае, речь о разводе не идет, а лишь об отдельном проживании, а супруги являются одной семьей, даже если проживают отдельно, почитайте понятие семьи в ст.3 СКУ.

Аноним (автор вопроса)

Дуже вам дякую Любов Юріївна за підтримку,я насправді всі ці 9 місяців в основному седжу в своїй кімнаті в 4 углах і плачу,чоловік після народження дитини став другою людиною,требує від мене того чого я раніше не робила,це наш син виросте хорошою людиною як буде бачити що батько до матері силу приміняє?із- за своєї недалекоглядність,а з того часу як ми стали бути разом уже 10 років пройшло,навіть не віриться,що і так можна не додивитися,я повинна все життя таким чином проводить,вітчими інколи бувають навіть кращі чим рідний батько,але мені після такого вже нікого і нічого не хочеться.Просто завжди ми були вдвох,а коли народилася дитина,він каже що його сімья не тільки ми в трьох а і його батьки,просто в нас життя в країні таке що без допомоги батьків після народження дитини важко.Допомогають,а потім требують..Свекруха чоловіку каже що я така-сяка,а останнього разу як ми були каже біля малого " хіба дитина виновата що мама дурновата?" .Це з хлопця хто виросте як він маму в ніщо не буде ставить.Моїй мамі заборонила приїзжати,я в неї дура,одна вона найкраща для дитини,оце пощасливиться попасту в сімью до не хороших людей і хоч і хочеш дитині всього найкращого,в она не заспокоїться пока дитини не лишить батька або з мене раба зробить,яким є в неї її чоловік

Аноним (автор вопроса)

Дуже вам всім дякую за відповіді і підтримку,в такий момент це для мене неймовірна цінність,я б хотіла до року піти від чоловіка,щоб хоч він чи задумався хто йому важливий,а якщо ні то буде видно .Він взагалі- то якщо що може силою забрати дитину до року,чи навіть до суду правильно,і ніхто нічого не зможе зробити?мене просто назад не прийме..((

Юридически не имеет право забрать у Вас ребенка а если заберет, тогда следует требовать отобрания ребенка, обращаться в орган опеки и попечительства и прокуратуру, заявлять следует о насилии в семье, чтобы его привлекли к административной ответственности по ст.173-2 КоАП, тогда с ним ребенка не оставят, тем более у Вас ребенок маленький, сможете ссылаться на грудное вскармливание, что без Вас ребенок не сможет и это скажется на здоровье ребенка.

Аноним

В мене питання. З чоловіком не живу, дозволяю відвідувати дитину скільки він захоче, але він мене лякає що забире. Він має право забирати грудну дитину якій виповнилося 1 рік і проводити час без моєї присутності?

Аноним

є такий закон, ?..що батько не має права забирати дитину від мами до 3 рокі, що він може проводити час з дитиною тільки в присутності мами?

нема такого закона

~= А Д В О К А Т =~

У будь-якому випадку для вас потрібро розробити заходи захисту ваших інтересів. Як і більшість юридичних справ - вирішувати ваше питання потрібно індивідуально. Тому найкраще обрати грамотного адвоката (можна вивчити попередньо дані про кваліфікацію кожного юриста на даному форумі, натиснувши на його "профіль") та звернутись персонально на зазначену у профілі юриста його електронну пошту чи навіть переслати копії необхідних документів. По-іншому поради будуть або поверхові, або не професійні, що жодне не принесе користі чи, тим більше, позитивного вирішення вашої не такої вже й "простої" справи.

При написании ответа используется разметка Markdown.