2875 дней назадАндрей

Здравствуйте! В июне 2016г. я получил письмо из суда с судовим наказом о взыскании с меня задолженности по оплате тепловой энергии за период с ноября 2011 года по октябрь 2014г. Но сам судовий наказ был выдан еще 8 декабря 2014 года.То есть он лежал все это время в суде, хотя должен быть мне выслан на следующий день после принятия. Какую тактику защиты мне лучше избрать в этом случае? Можно ли в данном случае говорить о нарушении сроков исковой давности?

Такие советы и документы на платной основе, ибо надо видеть, чт именно вы хотите обжаловать

Вишліть документи на пошту для ознайомлення. Після ознайомлення можливо буди вибирати тактики захисту та можливості оскарження.

Строк давності не пропущено, адже стягувач звернувся із заявою в суд в межах трирічного строку давності. Тут питання в іншому - пропущено строк пред"явлення судового наказу до виконання, оскільки відповідно до ст.22 ЗУ "Про викнавче провадження" такий строк становить 1 рік. Крім того відповідно до ч.1 ст.104 ЦПК Украіни після видачі судового наказу суд невідкладно надсилає його копію боржникові рекомендованим листом із повідомленням. Для поновлення строку пред"явлення до виконання заявнику необхідно буде звернутися в суд із заявою, якщо суд строк поновить, то наказ пред"являть до виконання і ви скасувати його вже не зможете. На даний час у вас є можливість скасувати цей наказ, подавши до суду на протязі 10 днів з часу отримання наказу, заяву про його скасування. Якщо ви не згідні з сумою боргу і вважаєте таке нарахування неправомірним, то краще вам звернутись до суду із заявою про скасування наказу і у випадку його скасування заявник буде мати право звернутися в суд з тими ж вимогами в порядку позовного провадження, де розгляд справи буде відбуватись з вашою участю та представника комунального підприємства.

Андрей (автор вопроса)

Я маю на увазі можливість застосувати строк позовної давності к періоду за який вони вийшли до суду. Тобто якщо я отримав судовий наказ від 08.12.2014р., де вказан період заборгованості листопад 2011-жовтень 2014, тільки в червні 2016 року можливо застосувати строк позовної давнини з червня 2013 по жовтень 2014?

Ні, строк давності не пропущено, оскільки наказ винесено в листопаді 2014 року, в наказі вказано стягнути суму в межах строку давності (з листопада 2011 року по листопад 2014 року- 3 роки). Зараз потрібно вирішувати питання необхідності скасування цього наказу, потрібно ознайомитись із всіма документами, щоб вирішити як краще поступити, можливо і не потрібно його скасовувати, оскільки пропущено строк звернення до виконання.

Перепрошую, наказ винесено в грудні, а не в листопаді 2014 року.

Андрей (автор вопроса)

А яка ймовірність скасування судового наказу якщо між мною та Теплосетью відсутній договір на постачання теплової енергії?

100%, так как долг должен быть бесспорным, а у вас явное наличие спора

Андрей (автор вопроса)

Щиро дякую усім небайдужим за допомогу!!!

При написании ответа используется разметка Markdown.