2857 дней назадАнтон

Фізичною особою-підприємецем (орендодавець) було надано в оренду юридичній особі (орендар) майновий комплекс, який знаходиться у приватній власності Орендодавця.

Статтею 796 Цивільного кодексу України передбачено, що 1. Одночасно з правом найму будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремої частини) наймачеві надається право користування земельною ділянкою, на якій вони знаходяться, а також право користування земельною ділянкою, яка прилягає до будівлі або споруди, у розмірі, необхідному для досягнення мети найму. 2. У договорі найму сторони можуть визначити розмір земельної ділянки, яка передається наймачеві. Якщо розмір земельної ділянки у договорі не визначений, наймачеві надається право користування усією земельною ділянкою, якою володів наймодавець.

У договорі оренди майнового комплексу розмір земельної ділянки не визначений, тобто згідно до ст. 796 ЦК України наймачу надається право користування усією земельною ділянкою на якої розташований орендований майновий комплекс.

Визначення «Землекористувач» знайшлося тільки у ПКУ. Відповідно до підпункту 14.1.73. Податкового кодексу України землекористувачі - юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності, у тому числі на умовах оренди; В нашому випадку земельна ділянка знаходиться не у державної або комунальної власності, а також знаходиться у приватній власності орендодавця.

Таке питання: Являється орендар землекористувачем у даному випадку? Чи для набуття орендарю статусу землекористувача земельної ділянки потрібно укладати також договір оренди земельної ділянки та реєструвати право оренди земельної ділянки відповідно до закону? (Стаття 17. «Про оренду землі» Передача об'єкта оренди Об’єкт за договором оренди землі вважається переданим орендодавцем орендареві з моменту державної реєстрації права оренди, якщо інше не встановлено законом.)

При написании ответа используется разметка Markdown.