2852 дня назадОлександр

Доброго дня. Я ФОП, маю власний комп'ютерний клуб. Періодично ПТУ направляють до мене учнів для проходження практики. Остання учениця пройшла практику, захистила дипломну роботу й виявила бажання працевлаштуватися в моєму закладі на роботу. Я згоден, і вкладено трьохсторонній договір про працевлаштування. Але на заваді стала дружина, яка на мою думку не має ніякого права вмішуватись в мій бізнес. Грозиться що відбере приватний заклад. По моєму нерухомість належить тільки мені й не ділиться. Як вирішити це питання. Адже 15 років я працюю в 3 зміни сам й

Олександр (автор вопроса)

не наймав працівників. Зараз хочу трохи відійти від справ й зайнятися іншим бізнесом. Потрібен працівник, щоб доручити комп'ютерний клуб. І чи може дружина відібрати клуб?

У Вас змішались "коні і люди"..., якщо Ви ФОП, то рішення по власній підприємницькій діяльності приймаєте лише Ви.

Стосовно чи може відібрати якесь майно, потрібно дивитись правовстановлюючі документи на майно ...

Аноним (автор вопроса)

"правовстановлюючі документи на майно" - Договір купівлі - продажі на моє ім'я. Ви праві, щодо рішення по підприємницькій діяльності. Не витримую тиску й шантажу.

все, що придбано в шлюбі, вважається спільним майном подружжя

Аноним (автор вопроса)

А як же: Постанова від 21.12. 2007 №11 "Про практику застосування..." Роз'яснення: п.29. Відповідно до положень статей... майно приватного підприємства чи фізичної особи підприємця не є об'єктом спільної сумісної власності подружжя. Інший із подружжя має право тільки на частку одержаних доходів від цієї діяльності.

Вже є декілька роз'яснень з цього приводу, і на Вашу користь, та ні, це правові позиції ВСУ у рішенні №6-79цс13 від 02.10.2013 р. та у справі №6-21цс15 від 11.03.2015 р.

Не плутайте передання майна до статутного фонду, де воно стає майном тов (наприклад) і майно, яке купується в шлюбі одним з подружжя, навіть якщо потім це майно використовується одним з подружжя для підприємницької діяльності, дивіться правовстановлюючі док. на майно, яке дружина хоче ділити.... , хто там вказаний як власник, Ви як просто фіз. особа ?

Аноним (автор вопроса)

В договорі купівлі продажу вказано, що я (моє Прізвище, ім'я, по батькові) набуваю у власність (купую) Магазин

Gestors

На мою думку, вам загрожують лише скандали й погрози) Бо "відбере приватний заклад" - ето што-то)))

Аноним (автор вопроса)

Дякую.

а на мою думку, цілком реально, придбано у шлюбі на ім*я одного з подружжя, це спільна сумісна власність подружжя. Згідно статті 60 Сімейного кодексу України майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу) 2. Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя...

При написании ответа используется разметка Markdown.