2800 дней назадАноним

Доброї ночі. Мене цікавить одне питання над яким я задумувався: в Конституції України вказано що всі люди мають рівні права та обов'язки та всі між собою рівні, чому ж депутати мають статус недоторканості та не тільки вони, а судді та деякі інші "високопосадовці"?

Аноним

"Недоторканність" - це одне з проявів нерівності. А Ви оце тільки-но вночі почитали Конституцію? В Америці діти з п*ятирічного віку цитують Конституцію.

Це тільки в Конституції зазначено, що всі рівні, а в житті зовсім по іншому.

~= А Д В О К А Т =~

Ніяка рівність сильним не потрібна, її бажають лише слабкі. Шукають абстрактного "захисту", який самі нормальними методами не можуть собі забезпечити. Наприклад, якщо завести розмову про рівність чи нерівність в камері тюрми, то це лиш розсмішити посидільців. Бо вони вже добре засвоїли, що захист для них це власна зухвалість, хитрість, витримка, груба фізична сила, нестандартні рішення, інтриганство, вміння домінувати з першої секунди і таке інше. Тобто часто мають більше значення звірині інстинкти ніж ілюзії про рівність. Як приклад, найкраща з правової точки зору і у світовому масштабі "сталінська" Конституція СРСР 1936 року (краща навіть за Конституцію США !) І що? Хто її збирався виконувати?

При написании ответа используется разметка Markdown.