2748 дней назадАноним

Підкажіть як стягуються кошти із злодія, який вчинив крадіжку. Було рішення суду і його зобовязали відшкодувати кошти та засудили на 2 роки умовно, як ці кошти повинні стягуватися?

Потрібно отримати в суді виконавчий лист і надіслати або особисто подати його у виконавчу службу, яка буде займатися стягненням коштів.

Аноним (автор вопроса)

виконавчий лист це вирок?

Виконавчий лист - це документ, окремий від вироку. На даний час Вам необхідно окремо від вироку отримати у суді виконавчий лист та подати його до виконавчої служби за місцем мешкання засудженого. Місце його мешкання зазначено у вироку.

Аноним (автор вопроса)

Тобто потрібно написати заяву на отримання виконавчого листа? виконавчий лист це судовий наказ? якщо ні то яка між ними різниця?

Так, потрібно написати заяву на отримання виконавчого листа. Різниця в тому, що судовий наказ видається в цивілтному законодавстві під час розгляду справи в наказному провадженні.

Алексей (ОКО)

Вам необхідно: 1) Написати заяву на отримання виконавчого листа по "Вашій" справі ( бланки таких заяв є в інтернеті); 2) Після отримання зазначеного виконавчого листа, необхідно направити заяву про примусове виконання рішень з виконавчим листом з зазначенням відповідної інформації; 3) Після чого Вам повинна надійти постанова про відкриття виконавчого провадження або ж відмови у відкритті. З повагою Олексій.

При написании ответа используется разметка Markdown.