2743 дня назадАноним

Мені 17 років..хочу. робити заграничний паспортчи можна його робит без згоди батьків???і чи можна робити візу на Чехію

~= А Д В О К А Т =~

Це - тільки з 18. З 16 лише на РФ можливо подорожувати та ін.

Аноним

Можна робити Закордонний без батьків. Я робив у 16. Візу на Чехію без згоди батьків можна зробити лише у 18 років, якщо батьки нотаріально завірять спеціальний документ, то тоді можете самі їхати.

~= А Д В О К А Т =~

Згідний: сам паспорт можна. Але ж він без права виїзду ні до чого...

Аноним

Балаушко. Не за_ирай мозок некомпетентними відповідями. Ти ж бачиш, що підліток виконав твою роботу. До речі - безМозМездно!

З 16 років не потрібна згода батьків.

~= А Д В О К А Т =~

Хоча й формально не потрібна згода батьків після 16 років для виїзду за кордон, однак, по-перше, у деяких випадках таку згоду все одно вимагають на контрольно-пропускних пунктах (такі випадки представлені в інеті - треба лише прочитати про них), а по-друге ряд країн (особливо в "західному" напрямку) просто не видають візи для в'їзду без згоди батьків не до 16, а саме до 18-ти років (зокрема Чехія, Польша та інші). Саме це й малось на увазі у відповіді вище. Тобто, якщо можна зробити зак.паспорт після 16-ти років, немає перепон в українському законодавстві для виїду після 16-ти років, АЛЕ ЗАКОРДОННІ КРАЇНИ НЕ НАДАЮТЬ ВІЗИ ЗГІДНО ЇХ ЗАКОНОДАВСТВА ДО 18-ти РОКІВ БЕЗ ЗГОДИ БАТЬКІВ - ТО ЯКИЙ ЗМІСТ В ТАКОМ ЗАК.ПАСПОРТІ ?? ПРОСТО МАТИ НОВУ "КНИЖЕЧКУ" З ВЛАСНИМ ФОТО. Ну що, "злий анонім", з'їв чергову грушу.

Радує інше. Люблю коли переходять на особистості, це заводить та допомагає в роботі - так що анонім прошу продовжувати в такому ж дусі. Та це означає ще й те, що вдалось в анонімові теж розбудити активність, а то вже заснув би на своєму дивані з гаджетом. Але ще підучись, поверхово сприймаєш життя, не докопуєшся так би мовити до справжньої істини, по-дитячому ведешся на "галопом по європах". Тому якщо розібратись, то виглядає смішно. Навчись бути дорослою, а то емоції як в дівчини. А може ти і є "вона"?

При написании ответа используется разметка Markdown.