2742 дня назадАноним

Забудівник отримав в оренду земельну ділянку в 2006 році (договір оренди на 25 років), для будівництва багатоповерхового житлового будинку, але не почав на ній будівництво до сьогоднішнього дня. Прошу дати розяснення, чи зобовязує чинне законодавство і в який термін приступити до будівництва будинку? Чи порушує він, не починаючи будівництво? Чи зміниться його кошторисна документація з моменту виготовлення (з 2006 року, якщо... він її виготовляв...) і чи потрібно буде переробляти її?

В договорі це не зазначено?

Ст. 25 ЗУ "Про оренду землі" Орендар земельної ділянки зобов'язаний:

 приступати до  використання  земельної  ділянки   в   строки,

встановлені договором оренди землі, зареєстрованим в установленому законом порядку; Ст.24 цього ж закону: Орендодавець має право вимагати від орендаря:

 використання земельної   ділянки   за  цільовим  призначенням

згідно з договором оренди.

Аноним (автор вопроса)

В договорі написано : "Освоїти земельну ділянку в термін 12 місяців або у терміни , встановленими будівельними нормамами для такого роду обєктів". Що означає слово "освоїти"?

Аноним (автор вопроса)

Орнеда на 25 років,і, якщо він не будує -то це означає, щов ін МАЄ ЧАС - адже оренда закінчується ...через 15 років...і це не означає, що він "використовує земельну ділянку НЕ за цільовим призначенням". Так?

~= А Д В О К А Т =~

А які є терміни "встановлені буд.нормами для такого роду об'єктів"? Напевно від них і треба "танцювати" для розуміння порушив цільове призначення чи ні? 25 років - це не дозвіл до початку будівництва, а це вся оренда. Початок мав би бути по тих буд.нормах (приблизно до 1-2-х р., а не 25 безнаказано). Хазяйновитий власник ділянки вже мав би розпочати процес розірвання оренди та надання іншому, більш активному орендарю.

При написании ответа используется разметка Markdown.