2725 дней назадІван Антонович

Доброго дня. Можливо, у когось була така ситуація. Ми комунальний заклад охорони здоров’я відправили відповідь на адвокатський запит простим поштовим відправленням у зв’язку з економією коштів. На даний момент адвокат звернувся повторно із запитом, наголошуючи, що ми проігнорували його перший запит і не надали йому відповідь. Знаємо, що в даному випадку довести факт відправки листа практично нереальний. Можливо, хтось був у такій ситуації?

Мені чомусь так здається, що ви не відправляли відповідь на адвокатський запит)))

Я точно не дивився, але у законі не має забов'язання надавати відповідь на адвокатський запит рекомендованим листом .... Є певне формулювання, що ви забов'язані надати відповідь. Так що простим листом можна - адвокату так точно можна надавати відповідь.

З приводу доказів - я думаю, що всю вихідну кореспонденцію ви реєстрували... Ваш номер по "журналу обліку вихідної кореспонденції" і сам цей "журнал" - дуже гарні докази!

Вважаю, що якщо адвокат не просив надати відповідь "нарочно" та внутрішніми інструкціями комунального закладу не передбачено відправлення кореспонденції замовним листом, то ніякої відповідальності не буде. В повторній відповіді необхідно вказати, що раніше за "....." номером від "...." дати на його адресу було відправлена відповідь простим листом.

Якщо Ваша відповідь була необхідна адвокату на якусь дату, а він її до цієї дати не отримав, то вказуючи в повторній відповіді, що раніше Ви відправляли простим листом, Ви допоможете адвокату виправдатись перед третіми особами.

Іван Антонович (автор вопроса)

Всім дякую! Листа дійсно відправляли, в паперовому журналі вихідної кореспонденції він зареєстрований і має свій номер. Знаємо, що потрібно розглядати адвокатські запити і в будь-якому випадку надавати відповідь.

~= А Д В О К А Т =~

Але якщо цей адвокат почне обвинувачувати в чомусь (що комусь причинено мат.шкоду тощо), то довести належно факт відпрпвки таки буде проблематично однии лише власним журналом і реєстрацією. Хіба що проводити хімічну експертизу старіння чорнил, барвників та паперу. Але то дорожче ніж рекомендований лист.

)))а ще інопланетні найманці можуть викрасти журнал вихідної кореспонденції...тому журнал вихідної потрібно вести в 40 примірниках і зберігати в різних місцях. А квитанцію про відправлення можуть вилучити іноземні спецслужби, тому квитанції треба ксерити і роздавати для зберігання усім працівникам...А ще бажано кожного дня комісією актувати відправлення кожного конверту, акти сканувати та викладати в інтернет на сайт СБУ...сайт СБУ захищати хакерами...І це лише мінімум!!

маєте багато судової практики, де адвокати стягують матеріальну шкоду через невчасну відповідь на запит???

~= А Д В О К А Т =~

Ніколи внутрішній журнал (при запереченні протилежної сторони) не визнавався судом належним доказом направлення чого-небудь. Адже зрозуміло що будь-яка "зацікавлена сторона" може намалювати такий журнал чи запис в ньому за 5 сек. То для чого ворушить лохматку? Так була подібна практика тільки в користь довірителя. Як тільки пропонував хімічну експертизу старіння чорнил провести - зразу давався опонентом "задній хід" і все стало на свої місця: ні про який запис вже не настоювали. Ці ж самі вимоги прямо в законі бачимо в ГПК щодо надсилання копій позовів та ін. док-в. Та спробуйте надішліть простою поштою декларацію підприємцю - хотів би бачити в якому смітнику ДПІ вона потім опиниться і не доведеш, що подавав її вчасно, оскільки ДПІ-шники добре орієнтуються в питаннях стягнення штрафів за запізнення. І така справа надто довірливого підприємця була. Що іще розповісти - за 28 років юридичної практики багато чого було. А у Вас за скільки років?

те, що у вас багато чого було і що у вас 28 років практики я під сумнів не ставлю Запитую, чи були у вас випадки стягнення мат шкоди через невчасну відповідь на запит?

Я просто дивуюся цим адвокатам... Ви спочатку почитайте ст. 58 ЦПК України у якій взнаєте, що таке "належні" докази. А вже потім давайте якісь поради. І підробка таких документів - це вже буде зовсім інша(кримінальна) справа. Так що спробуйте ризикнути і за 5 сек намалювати якийсь документ. ДПІ - це бідні люди, бо наше податкові закони просто не можливо виконати - усі у нас допускають порушення податкових законів і найчастіше про це навіть не здогадуються. Якщо Вам треба приклад із "внутрішнім журналом" - то будь ласка Державна виконавча служба(чи не знаю хто вони зараз і як, але ще вони працюють...) вони забов'язані рекомендованими листами надсилати тільки чітко обмежену кількість повідомлень(здається постанову про відкриття чи відмову виконавчого провадження - точно надсилають рекомендованим, а вже постанову про закриття стягувачу надсилають звичайним листом) Так що внутрішній журнал - це дуже серйозно. А от згадка шановного пана -------------------- - = А Д В О К А Т = - . [ HELP ! ! ! ]; електронка: advocate-s@i.ua (моб.телефон: 095 0870419); Балаушко Анатол.й------------------------ про ГПК взагалі невірно - це ЦПК.

А ще адвокатський запит треба правильно скласти - не кожен адвокат (правда ж Анатлоій?) може його скласти.

~= А Д В О К А Т =~

Дане питання вже вирішено, комунальники набрались свідомості і слава Богу. А "боліти" за футбольний матч сидячи на трибунах - то звичайно кожен з чіпсами на сідушці "найкраще" знає і як швидко бігати і як забивати голи. І нічого, що сам цього ніколи не пробував робити. Тому немає про що далі обговорювати та мудрувати навколо дірки від бублика.

Усі на футбол!!!

При написании ответа используется разметка Markdown.