2722 дня назадАноним

Вітаю Вас шановні юристи. Питання такого характеру, в мене помер батько, якому належала земельна ділянка, він не складав заповіту. Із родичів залишились ще його дружина (моя мати) та окрім мене ще двоє дітей. За спільною згодою ми вирішили, що нікто не проти того, щоб я переоформив право власності на земельну ділянку на себе. Що для цього потрібно зробити? Чи потрібна якась офіційна відмова моїх родичів від цієї земельної ділянки? Буду дуже вдячний за допомогу!

~= А Д В О К А Т =~

Потрібна нотаріальна відмова всіх названих. Все це вирішить нотаріус по місцю знаходження спадщини, до якого всім необхідно підійти. Головне не пропустіть ви строк прийняття спадщини до 6 місяців після смерті батька. Але до 6, а не після!

Аноним (автор вопроса)

А якщо ми на час смерті батька всі проживали за однією адресою, то виходить, що ми фактично всі прийняли спадщину за законом в рівних частках. у такому випадку ми повинні звертатися до суду, щоб інші родичі в судовому порядку відмовлялися від фактично прийнятої спадщини?

Если не прошло 6-ть месяцев, то могут написать отказ у нотариуса. Нужно так же понимать, что отказ пишут от наследства не только относительно земли но и всего имущества.

Аноним

Все делаете без суда. у нотариуса

Аноним (автор вопроса)

Дякую за відповідь. А якщо вже пройшов 6-ти місячний строк теж до нотаріуса звертатися?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо вже після 6 місяців, то необхідно повністю оформити спадщину всім спадкоємцям у нотаріуса і лише після цього по домовленості можливо віддарувати одному з них (теж у нотаріуса, але вже можливо і у іншого), так як на право відмови в користь одного у нотаріуса в упрощеному порядку - ви пропустили строк.

Аноним (автор вопроса)

Дуже дякую за допомогу!

При написании ответа используется разметка Markdown.