2619 дней назадАноним

В иске о разводе я не указала пожелания о том, какую фамилию хочу после развода. В решении суда о фамилии тоже ничего не указали. На какой фамилии я остаюсь в таком случае? на добрачной или на той, которая у меня сейчас (приобретённая во время брака)?

На тій, яка є на даний час.

Аноним (автор вопроса)

Спасибо! И скажите, пожалуйста, то, что не указана фамилия в решении суда - это не страшно, в дальнейшем никаких проблем не возникнет из-за этого?

Ніяких проблем не буде, але якщо маєте бажання, можете змінити своєї прізвище на дошлюбне. Стаття 113 СК України. Право на вибір прізвища після розірвання шлюбу

  1. Особа, яка змінила своє прізвище у зв'язку з реєстрацією шлюбу, має право після розірвання шлюбу надалі іменуватися цим прізвищем або відновити своє дошлюбне прізвище.
Аноним (автор вопроса)

Ні, навпаки я не маю бажання міняти прізвище на дошлюбне! Я хочу залишити те, яке маю зараз (яке отримала у шлюбі). У мене усі документи оформлені на це прізвище. І дитина також на цьому прізвищі. А хвилювання моє лише в тому, що я сама не вказала у позові про розірвання шлюбу, що хочу залишити прізвище, яке отримала у шлюбі, та й суд виніс рішення про розлучення і не вказав, що моє прізвище (що я отримала у шлюбі) - залишається. Ось такі справи. Тому я і уточнюю у Вас, як у фахівця у юридичній сфері, чи не буде надалі у цьому питанні якихось юридичних казусів?

Не будет, не переживайте. У Вас осталась фамилия, которую Вы взяли во время бракосочетания

Аноним (автор вопроса)

Большое спасибо! Хорошего Вам дня!

При написании ответа используется разметка Markdown.