3323 дня назадігор

У правилах прийому на навчання один із ВУЗів визначив, що прохідний бал на філологічний факультет складає 150, на історичний – 160, на юридичний – 170. Подаючи документи до приймальної комісії, абітурієнт одночасно подав скарги на ім’я ректора ВУЗу та міністра освіти про порушення його конституційного права на освіту, оскільки він мав намір вступати на юридичний факультет, але набрав всього 168 балів. Чи має місце у даному випадку звуження змісту або обсягу суб’єктивного конституційного права. Що слід розуміти під звуженням змісту прав і свобод особи ? Розв’язуючи задачу, використайте правову позицію Конституційного Суду України, що міститься у п 4 мотивувальної частини Рішення №8-рп/2005 від 11 жовтня 2005 р. (справа про рівень пенсії і щомісячного довічного грошового утримання).

Аноним
Аноним

На всеукраїнському референдумі був прийнятий Закон України “Про організацію та проведення масових політичних заходів”. Президент України відмовився підписувати і офіційно оприлюднювати цей Закон, оскільки він не відповідає Конституції України.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернувся з конституційним поданням до Конституційного Суду щодо перевірки на конституційність відмови глави держави від підписання зазначеного Закону.

^ Охарактеризуйте основні форми правової охорони Конституції Президентом України та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Аноним
Аноним

У правилах прийому на навчання один із ВУЗів визначив, що прохідний бал на філологічний факультет складає 150, на історичний – 160, на юридичний – 170. Подаючи документи до приймальної комісії, абітурієнт одночасно подав скарги на ім’я ректора ВУЗу та міністра освіти про порушення його конституційного права на освіту, оскільки він мав намір вступати на юридичний факультет, але набрав всього 168 балів.

Чи має місце у даному випадку звуження змісту або обсягу суб’єктивного конституційного права. Що слід розуміти під звуженням змісту прав і свобод особи?

Розв’язуючи задачу, використайте правову позицію Конституційного Суду України, що міститься у п 4 мотивувальної частини Рішення №8-рп/2005 від 11 жовтня 2005 р. (справа про рівень пенсії і щомісячного довічного грошового утримання).

~= А Д В О К А Т =~

Платно.

При написании ответа используется разметка Markdown.