3053 дня назадАнтон

Доброго вечора. Даний закон розповсюджується на всіх осіб які відбувають покарання? якщо людина була зарештована в 2006 на 12 років, а вирок суду в 2008.

Цей Закон застосовується до всіх осіб, щодо яких на момент набрання чинності цим Законом набрав законної сили обвинувальний вирок, покарання за яким не відбуто повністю. Але закон ще не набрав чинності.

Аноним (автор вопроса)

Дякую. Тобто така людина як вказана була вище може з нового року вийти з тюрми? А коли саме набуваэ чинносты цей закон?

  1. Подписывает президент.
  2. Публикуют в прессе.
  3. На следующий день, после публикации.
Аноним (автор вопроса)

Дякую. Вибачте, ще одне питання. Виходить що злочинців просто повідпускають? Так як практика утримання в сізо досить поширена. Чи є якісь критерії?


5. Зарахування судом строку попереднього ув’язнення у разі засудження до позбавлення волі в межах того самого кримінального провадження, у межах якого до особи було застосовано попереднє ув’язнення, провадиться з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

У разі призначення судом іншого покарання, ніж позбавлення волі, зарахування строку попереднього ув’язнення в межах того самого кримінального провадження здійснюється в такому порядку:

1) строк попереднього ув’язнення переводиться у строк позбавлення волі відповідно до співвідношення, визначеного абзацом першим цієї частини;

2) визначений відповідно до пункту 1 цієї частини строк позбавлення волі переводиться в інший призначений вид покарання відповідно до співвідношення, визначеного частиною першою цієї статті.

При призначенні основного покарання, не зазначеного в частині першій цієї статті, суд зобов’язаний повністю звільнити засудженого від відбування такого основного покарання.

У строк попереднього ув’язнення включається строк:

а) затримання особи без ухвали слідчого судді, суду;

б) затримання особи на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання;

в) тримання особи під вартою як запобіжний захід, обраний суддею, судом на стадії досудового розслідування або під час судового розгляду кримінального провадження;

г) перебування обвинуваченого у відповідному стаціонарному медичному закладі при проведенні судово-медичної або судово-психіатричної експертизи;

ґ) перебування особи, яка відбуває покарання, в установах попереднього ув’язнення для проведення слідчих дій або участі у судовому розгляді кримінального провадження.

Суд має звільнити засудженого від відбування покарання, якщо строк  попереднього ув’язнення, відбутий засудженим у межах кримінального провадження, дорівнює або перевищує фактично призначене йому основне покарання, передбачене частиною першою цієї статті.

У разі якщо до винесення вироку строк попереднього ув’язнення, відбутий особою, перевищуватиме співвідношення, визначене абзацом першим цієї частини, максимально можливий строк позбавлення волі, передбачений Особливою частиною цього Кодексу для злочину (злочинів), у якому (яких) підозрюється така особа, така особа має бути негайно звільнена судом з-під варти за ініціативою суду або за ініціативою особи, яка звільняється, або її захисника (законного представника) чи прокурора. Таке звільнення допускається на стадії судового розгляду кримінального провадження і на стадії досудового розслідування такого кримінального провадження".

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Цей Закон застосовується до всіх осіб, щодо яких на момент набрання чинності цим Законом набрав законної сили обвинувальний вирок, покарання за яким не відбуто повністю.

3. Цей Закон застосовується за клопотанням засудженої особи, членів її сім’ї або захисника, суду, що виніс зазначений обвинувальний вирок, протягом двох тижнів з дня отримання відповідного клопотання судом або за власною ініціативою суду.
Аноним

Неясно насчёт тех лиц, которые сидят по КПК 1960 и на данный момент пересидели, если считать день за два?!

Аноним

Применим ли Закон 3413 к тем, кто судится ещё до сих пор по КПК 1960 и провёл в СИЗО больше максимального предела санкции статьи при расчёте день за два? И есть ли резон писать следственному судье в порядке ст. 206 УПК?

Светлана

Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, как правильно написать родственникам ходатайство за осужденного, чтобы пересчитали срок по закону Савченко 3413. Спасибо за ответ.

Заплатить юристу за его составление

Аноним (автор вопроса)

"Неясно насчёт тех лиц, которые сидят по КПК 1960 и на данный момент пересидели, если считать день за два?!" - вот этот вопрос как раз и интересует. Есть какая-нибудь информация?

Цей Закон застосовується до всіх осіб, щодо яких на момент набрання чинності цим Законом набрав законної сили обвинувальний вирок, покарання за яким не відбуто повністю. ДЛЯ ВСЕХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Аноним

Александр Викторович, в отношении приговоров, которые вступили в законную силу, об этом прямо написано в Законе. А, вот, в отношении лиц, которые под следствием по КПК 1960. Например, идут суды более 4 лет, а максимальный предел санкции 8 лет, т.е. превышение. И может следственный судья принять решение по ст. 206 освободить ввиду превышения срока содержания?

Может. Законом ограничения не предусмотрены.

Аноним

А если был осужден в Крыму и сидел в Крымском СИЗО , и до референдума был переведен в колонию на територии Украины. При такой ситуации в какой суд нужно писать хадатайство?

Все дела по крыму переведены в Киев

Считаю, что ответы полностью удовлетворили Вас. Нужна будет помощь, звоните.

Аноним (автор вопроса)

Сколько по времени будет длиться процесс от момента написания ходотайства (самим заключенным) до момента его освобождения?

Должны в течение двух недель. Как будет на практике, не знаю. Не пишите, лучше звоните.

Аноним

А те кто находятся в Донецке или Луганске, им тоже писать в Киев?

Нет, для каждого суда из зоны АТО определен другой суд с подсудностью

Аноним

А если был осужден в Крыму. А потом после приговора перевели в зону АТО. То куда писать в Киев как крымчанин, или же как?

Фимочка

Здраствуйте! Подскажите пожалуста , а в какой суд писать ходотайство?

Фимочка, если Вы осуждены и приговор вступил в законную силу, то писать надо в тот суд, который этот самый приговор и вынес.

Аноним

Подскажите пожалуйста,Ходатайство по Закону Савченко может написать жена осужденного от своего имени у нас в суде говорят ,что это может сделать сам осужденный или его адвокат ,а для того чтобы писала жена нужна доверенность( что она является его законным представителем)по которой она может написать... а без доверенности нет так ли это?!

Закон гласит: 3. Цей Закон застосовується за клопотанням засудженої особи, членів її сім’ї або захисника, суду, що виніс зазначений обвинувальний вирок, протягом двох тижнів з дня отримання відповідного клопотання судом або за власною ініціативою суду.

Таким образом суд превышает полномочия, требуя непредусмотренные документы. Для начала, пусть Ваша жена напишет жалобу на имя председателя суда об отказе в доступе к правосудию.

Другой вариант, начальник колонии, в которой отбывает наказание осужденный, имеет права нотариуса и может заверить доверенность осужденного.

Николай

Василий Анатольевич, скажите пожалуйста,а распространяется этот закон на тех лиц которые были в местах лишение свободы и им заменили на больше мягкое наказание в виде исправительных работ с отчислением заработной платы в доход государству?

Аноним

Можна узнать подробней.Если в сизо сидел 3 месяца то уберуть тоже 3 или 6?

При написании ответа используется разметка Markdown.