3098 дней назадСвітлана

Доброго дня. Скажіть будь ласка, якщо моя мама хоче подарувати мені хату, в якій я проживаю з дитиною,чи потрібні якісь документи від мого колишнього чоловіка якщо є спільна дитина неповнолітня.

~= А Д В О К А Т =~

Практично скоріш за все ваш чоловік вас вже "переграв" з вашими правами на власність власності. Де були ваші порадники раніше (родичі, знайомі, юристи)? Якщо не було розуму зазделегідь з самого початку забезпечити та документально вірно все оформлювати хоча б "на вас двох" з чоловіком, а не на посторонню у даному будівництві "свекруху", то тепер залишається варіант лише "покірності" та "вміння домовлятись по хорошому" натискуючи лише на мораль, на наявність спільних дітей тощо. Довести юридично щось корисне в варіанті "примусовому через суд" на мою думку - буде практично не можливо та й кошти на такі судові процеси потрібно немалі, а у вас скоріш за все і їх теж лишніх не має, судячи з вашого відношення до забезпечення своїх прав зазделегідь. На жаль за черезмірну довірчевість розплата в житті буває жорстока. Тепер все залежатиме від вашого вміння лавірувати в складних життєвих ситуаціях, а це вже менш за все юриспруденція, це - життєвий досвід, набуття якого відбувається переважно "дорогою ціною" набиття "шишок власною головою".

~= А Д В О К А Т =~

Практично скоріш за все ваш чоловік вас вже "переграв" з вашими правами на власність (власності). Де були ваші порадники раніше (родичі, знайомі, юристи)? Якщо не було розуму зазделегідь з самого початку забезпечити та документально вірно все оформлювати хоча б "на вас двох" з чоловіком, а не на посторонню у даному будівництві "свекруху", то тепер залишається варіант лише "покірності" та "вміння домовлятись по хорошому" натискуючи лише на мораль, на наявність спільних дітей тощо. Довести юридично щось корисне в варіанті "примусовому через суд" на мою думку - буде практично не можливо та й кошти на такі судові процеси потрібно немалі, а у вас скоріш за все і їх теж лишніх не має, судячи з вашого відношення до забезпечення своїх прав зазделегідь. На жаль за черезмірну довірчевість розплата в житті буває жорстока. Тепер все залежатиме від вашого вміння лавірувати в складних життєвих ситуаціях, а це вже менш за все юриспруденція, це - життєвий досвід, набуття якого відбувається переважно "дорогою ціною" набиття "шишок власною головою".

Аноним Світлана

доброго дня. Підкажіть як правельно оформить документи на будинок так щоб ніхто не зміг потім відсудити.Є дитина від попереднього шлюбу яка не може змиритися з одруженням свого батька і народженням в тій сім'ї дитини. Постійно погрожує що відсудить половину будинку як тільки батька нестане. Що робити? Заповіт можна оспорити? Як саме написати заповіт щоб не відсудила?

Доброго дня, Світлана. Заповіт можуть визнати недійсним, або дитина може мати право на обов"язкову долю при спадкуванні. Можна оформити договір дарування, або заповіт подружжя.

Аноним

Добрый день. Мои мама и папа владельцы в равных долях кооперативної квартиры. Нас 2 детей. Мама умерла почти 6 месяцев назад. Мы решили, что мамину часть квартиры унаследует моя сестра, а папа после вступления в наследство своей супружеской доли оформит на меня договор дарения. Кроме нас всех в этой квартире прописана моя малолетняя дочь. В опекунском совете сказали, что они дадут свое разрешение для Договора дарения только при наличии согласия от отца малолетнего ребёнка, прописанного в квартире. Но я с бывшим мужем не общаюсь, отношения враждебные. Вопрос: как мы с папой можем оформить договор дарения и получить согласие Опекунского совета на эту процедуру без согласия отца ребёнка?

Аноним

Лихо вы решили! Если вы прописаны в данной квартире - вы фактически приняли наследство наряду с сестрой и отцом. Если не прошло 6 месяцев - можете нотариально отказаться от своей доли в пользу сестры. Малолетняя дочь к наследству или дарению никакого отношения не имеет, дарите на здоровье.

~= А Д В О К А Т =~

Если прописана малолетняя дочь - то опекунский совет прав. Если с отцом дочери конфликт (отсутствует добровольное желание у отца, а вам - надо), то его нужно решать в суде, то есть - принудительно. Но для суда нужно иметь доказательства, аргументі и это лучше нужно делать с адвокатом. Обращайтесь.

Аноним

балаушко!!!что ты мелешь!!!!какой конфликт???!!! где отсутствует добровольное желание отца???!!! ты точно дебил.

~= А Д В О К А Т =~

Ты на самом деле не "ононим" даже, а олигофрен в виде кретинизма. Читай, прежде чем патякать: "Но я с бывшим мужем не общаюсь, отношения враждебные."

Аноним

При чем тут муж???!!! бывший. не бывший???? речь о наследстве автора вопроса!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~= А Д В О К А Т =~

Читать вопрос то нужно внимательно! Не столько о наследстве речь! А вот ещё о чём: "...а папа после вступления в наследство своей супружеской доли оформит на меня договор дарения..." Вот для этой именно операции оформления подарка "от папы" ОС и потребовал законно разрешение отца ребёнка. Так как могут затрагиваться (возможно ухудшаться или не ухудшаться) жилищные права ребёнка - поэтому нужно разрешение отца для этого и разрашение ОС также. Тепер понятно? Вопрос комплексный (как и большинство здесь на форуме), поэтому не нужно выхватывать из вопросов только "понравившиеся части"... И вообще нечего лезть в советчики людям без профильного образования, а то развелось неквалифицированных "домов советом" как грязи, да ещё и со своими "бомжовскими тупыми оскорблениеми" лезут. Лучше в зеркало нужно почаще смотреть...

Аноним

та балаушко точно дебил

Аноним

поддерживаю предыдущий пост

Аноним

~=АДВОКАТ=~, спасибо. Вы всю ситуацию поняли правильно.

Аноним

балаушко пишет сам себе....а шо делать???!!!

~= А Д В О К А Т =~

Не опускаюсь (как некоторые ононимы-драчуны или "о" правильно? ) до того, чтобы "писать самому себе" - иначе бы поступал так во многих постах. Так что не преувеличивай свои достоинства с больной головы на здоровую.

Сергій

Добрий вечір! В спільній частковій власності знаходиться 3-кімнатна квартира: по 1/3 на мене, батька і сестру. Прописані також нас троє. Але сестра проживає разом зі своїми дітьми 9 і 12 років і чоловіком. Діти прописані у батьків чоловіка. Батько подарував мені свою частку. Чи не зможе сестра оскаржити даний дарунок, так як у договорі вказано, що Дарувальник гарантує, що у відчужуваній квартирі не проживають та не зареєстровані малолітні та неповнолітні діти. Фактично я не проживаю у даній квартирі.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо батько є дієздатним (не має психічних відхилень, в т.ч. слабоумства, старечих захворювань щодо психіки тощо) - то немає жодних підстав ставити під сумнів вільне волевиявлення батька щодо подальшої долі його частки майна і особливо при даруванні. Прописка будь-кого тут ні до чого. Головне вірне оформлення права власності, а не права проживання у вигляді прописки (державної реєстрації). Переважне право інших співвласників на частку одного з них має юридичне значення лише при оформленні правочину купівлі-продажу частки, але не при її даруванні.

Сергій

Чоловік сестри має право проживати, якщо я не згоден, щоб він проживав?

Має право проживати як член сім"ї співвласника.

~= А Д В О К А Т =~

Залежно від того чи прописана сама сестра. Якщо прописана (зареєстрована) та/або є співвласником (що з самого питання не є зрозуміло!), то вона має право привести до себе "в гості" будь-кого та навіть не обов'язково лише "члена сім'ї співвласника" (як і ви та кожний прописаний має аналогічне право). В такому разі позбутись такого "прийшлого гостя", але запрошеного одним із законно там проживаючих (якщо такою є сестра), надзвичайно важко, оскільки по закону його потрібно виселяти тільки через суд. А якщо ж сама сестра не прописана - тоді простіше; тоді і сестру і її чоловіка можна просто виставити за двері, якщо їх ніхто із законнпроживаючих не запрошував "в гості".

~= А Д В О К А Т =~
  • законнопроживаючих...
Аноним

Чи можна оформити дарчу будинку між мамою та донькою, якщо там прописаний неповнолітній брат..при цьому не знімаючи його з місця прописки,так як немає можливості її змінити?

~= А Д В О К А Т =~

Оформити дарчу можна, але примусово виселяти його у випадку виникнення такої потреби (якщо він там реально проживає) у будь-якому випадку буде потім (і зараз!) утруднено, адже то близька рідня.

При написании ответа используется разметка Markdown.